31 March, 2006

FlowerPower sokker / Flower Power booties


Jeg har strikket et par babysokker til Flower Power buksa jeg lagde tidligere. Jeg har gått og lurt på hvor jeg fikk inspirasjonen til Flower Power buksene jeg lagde. Tanken var å få til en 3D effekt med blomstene jeg sydde på. Jeg har tenkt og tenkt, men ikke klart å komme på hvor jeg fikk idèen fra. Forrige helg tok jeg ned kjøkkengardinene mine, vasket dem, og la dem på strykebordet. Jeg strøk en gardinlengde, to lengder, tre lengder. Hele tiden sto jeg og lurte på spørsmålet om hvor idèen kom fra. Da jeg holdt på med å stryke den fjerde gardinlengden, gikk det plutselig et lys opp for meg, og det lyset fikk meg til å føle meg temmelig dum. Jeg har strikket kjøkkengardinene mine… Jeg har altså hatt de samme gardinene i 5 år, jeg ser på dem daglig, og likevel kunne jeg altså ikke skjønne hvor jeg fikk idèen om tredimensjonale blomster. Det er åpenbart at jeg ikke alltid er like bevisst på omgivelsene mine, men det er tydelig at den ubevisste delen av hjernen min likevel får med seg saker og ting… Det hele minte meg på en post som Annie skrev, i bloggen Annie Knits. Hun skrev at hun strikket leiligheten sin. Hun er visst ikke alene om det. Forskjellen er kanskje at Annie er klar over hva hun gjør, mens jeg er halvt bevisstløs. (Bilde av kjøkkengardin på slutten av denne posten).

I’ve knitted booties to the girl that received the Flower Power pants I made earlier. I’ve been wondering again and again about where I got the idea to make the Flower power pants. The idea was to make a 3D effect with the flowers I sewed on the pants. I’ve been thinking and thinking, but just haven’t been able to come up with the source of inspiration. Last weekend I took down the curtains I have in my kitchen, washed them, and started to iron them. I ironed the first length, the second length, the third length. All the time thinking about this question that has been nagging me. When I started ironing the fourth length, I suddenly realised what the answer to my question was, and I felt pretty stupid. I’ve knitted my curtains... I’ve had the same curtains for the least 5 years, and I’ve been looking at them every day, and still I couldn’t understand where I got the idea of making something with 3D flowers…
It’s obvious that I sometimes do not know what I’m doing, but at the same time the subconscious part of my brain seems to be working. This reminded me of something Annie wrote at her blog. She wrote that she was knitting her appartement. It seems to me she’s not the only one. The only difference being that Annie seems to be conscious about what she is doing, while I seem to be half asleep…(Picture at the end of this post)





Påsken nærmer seg, og jeg har startet med litt påskepynt. Jeg har sådd karsefrø. Med våren og alt det grønne i anmarsj, syns jeg karse passer perfekt til påske. Noe enklere å dyrke finnes vel ikke. Frøene spirer i løpet av 1-3 dager, så jeg er veldig tidlig ute, mest fordi jeg får påskegjester på torsdag. For å få påskedekorasjon til selve påskehelga må jeg nok så en omgang til om en uke.

Easter is coming up soon, and I’ve made an Easter-decoration. I’ve sowed Lepidum savitum L. (gardencress pepperweed). Spring and all it’s greenery is coming closer, that’s why I like to sow these seeds for Easter. It’s incredibly easy to grow, and only take 1-3 days to germinate. It’s too early to do it now, but I started because some guests are arriving on Thursday. I probably have to sow some more next weekend in order to have the decoration trough Easter.









Og så over til Project Spectrum. Jeg tenker så mye på våren og planter om dagen, at det bare må bli noen sommerbilder fra i fjor. Fargene for mars er rødt og rosa. Den røde liljebillen er egentlig et skadedyr i hagen siden den spiser liljer. Så det er egentlig meningen at jeg skal ta livet av ham. Men hver gang jeg ser denne lille fyren i sin røde rustning, syns jeg han er så vakker. Så jeg lar ham spise. Liljene ser ut til å blomstre uansett, så hva er da problemet?



And now, something for Project Spectrum. I’m thinking a lot about spring and plants nowadays, so it has to be some pictures from last summer. The colour for March is red and pink. The red lily beetle is considered a pest in the garden, because it eats lilies. I’m supposed to kill him, but every time I see this little fellow in his red armour, I just think he’s gorgeous. So I let him eat my lilies, and the lilies seem to flower anyway, so what’s the problem?




Ja, her er altså bildet av kjøkkengardinen *rødme*

And here's a picture of my curtain *blush*

24 March, 2006

Første garnminne / First memory of yarn


whip up.net er det i dag en post om bamser. Det minte meg på at jeg for noen uker siden stilte jeg meg selv spørsmålet: Hva er mitt første minne om garn? Altså mitt første bevisste minne om garn. Det øyeblikket da jeg forsto at det er noe i verden som heter garn, og at det kan brukes til forskjellige ting. Svaret dukket opp i hodet mitt umiddelbart.

Da jeg ble født, fikk jeg en bamse av min bestemor. Jeg var svært glad i bamsen min, og den fulgte meg i tykt og tynt. Den var fylt med sagmugg, og etter hvert ble den ganske slitt. Jeg kan huske at moren min stadig måtte sy igjen hull, fordi små stier av sagmugg fulgte meg der jeg gikk. Dukker likte jeg ikke. Jeg syns de var harde og kalde, i motsetning til bamsen min som var varm og myk. Dukkene hadde imidlertid en ting jeg likte: Langt og skinnende hår. Bamsen min på den annen side, var sørgelig skallet, noe jeg syns var fryktelig trist. Moren min har fortalt at da jeg var ca. 4 år gammel, krevde jeg at hun skulle gjøre noe med dette problemet. Jeg husker jeg så våknet en morgen, til en bamse som hadde fått langt, hvitt ullhår. Og jeg husker jeg var fullstendig og komplett lykkelig. Jeg børstet og børstet ullhåret, satte bånd i det, og undersøkte det i detalj. Jeg husker ikke nøyaktig hva jeg tenkte, men jeg husker følelsen av å synes det var fantastisk at disse ulltrådene fantes, og at de nå var blitt til min bamses vakre hår. Jeg var overbevist om at ingen annen bamse i hele verden hadde så fint hår, og at jeg nå hadde verdens aller, aller beste bamse.



At Whip up.net there’s a post about teddy bears today. That reminded me of something I was thinking about a few weeks ago. I had asked myself: What is my first memory of yarn? The first time I really discovered the fact that yarn exists, and that it’s something you can use for different purposes.

When I was born, my grandmother gave me a teddy bear. I really loved my bear, and I carried it with me all the time. It was filled with sawdust, and after some time it got a lot of holes. I can remember that my mother regularly had to sew those holes, because a small trail of sawdust followed me wherever I went. I also had dolls, but I didn’t like them. I thought they were hard and cold, in contrast to my bear that was soft and warm. But the dolls had one thing I liked: Long and shiny hair. My bear was shockingly bald, and I thought this was a real problem. My mother has told me that when I was about four years old, I commanded that she should do something about this bald-bear-problem. I remember I woke up one morning, to discover that my beloved bald bear suddenly had got long white hair made of wool. I remember it made totally and completely happy. I combed and combed the hair, and I put a ribbon in it, and looked at it in detail. I can’t remember exactly what I thought, but I remember feeling that it was just wonderful that these threads of wool existed, and that they now had become my bear’s beautiful long hair. I was convinced I had the only bear in the whole wide world with such beautiful hair, and that it made him the best bear in the entire world.





21 March, 2006

Tagged


I’ve been tagged by Annie.

Four jobs in your life:

1. Chocolate factory (alternating between eating and working)
2. Moving papers around in an oil company
3. Working hard as a student
4. Mental healthcare

Four movies you could watch over and over:

1. Three Colors: Blue (or Three Colors: Red, or both actually)
2. What’s eating Gilbert Grape
3. Chocolat
4. Moulin Rouge

Four TV shows you love to watch:

1. Six Feet Under
2. West Wing
3. Nytt På Nytt (Norwegian)
4. Homefront in the garden

Four places you have lived:

1. Oslo, Norway
2. Bergen, Norway
3. Haugesund, Norway
4.

Four places you have been on vacation:

1. Barcelona
2. France
3. Germany
4. Scandinavian countries

Four websites you visit daily:

1. Whip up
2. Hobbyboden (Norwegian discussion forum)
3. You Knit What??
4. Newspapers

Four of your favorite foods:
1. Pasta with pesto
2. Chocolate
3. Deer (marinated with fennel seeds and juniper berries)
4. Char (see picture above)

Four places you'd rather be right now:

1. My greenhouse (but it’s still frozen)
2. Northern part of Norway (see picture above)
3. In my cabin in the western part of Norway
4. A yarn store that contains everything I could possibly want (but I haven’t found it yet)

Four favorite types of yarn:

1. Misti (thick alpaca)
2. Cotton viscose from Garnstudio
3. Pt2
4. Gedifra fashion trend

Four bloggers I'm tagging:

1. Guro i Hobbykroken
2. Elaine
3. Anette
4. Supernøtt

17 March, 2006

Flower Power



Så er endelig Flower Power prosjektet mitt ferdig, og alt er laget med Dale babyull. Jeg har altså strikket en bukse, og ville ha en slags 3D effekt med heklede blomster. Det første bildet viser hvordan det først var tenkt. Men så kom jeg til å tenke på at ved vask så ville blomstene sannsynligvis krølle seg sammen, og det ante meg at mottagerens foreldre ikke ville sette pris på å måtte stryke 80 blomster hver gang buksa har vært til vask. I tillegg er den 1-årige mottageren en nysgjerrig liten pike med sterke hender, og jeg var redd hun ville finne på å plukke blomster. Derfor bestemte jeg meg for å feste hvert kronblad med et sting. Da forsvant noe av 3D effekten, men buksene er blitt klart mer praktiske, og det kan være greit når det er snakk om et klesplagg til et barn. Det ble en del arbeid, og jeg lurte på underveis hva i all verden jeg hadde begitt meg ut på. Først heklet jeg 80 små blomster, så bandt jeg 80 små blomster fast i buksa jeg hadde strikket, så sydde jeg 320 små sting i kronbladene, før jeg tilslutt festet jeg 160 tråder. Puh. Men så så jeg for meg min lille niese, og at hun kanskje tar sine første skritt i sin nye bukse, og da var det absolutt verdt å fullføre prosjektet. Buksene er strikket etter modell 12906 i Dales babykolleksjon nr. 129. På grunn av copyrightbestemmelsene kan jeg ikke legge ut oppskriften på buksene. Oppskriften på blomstene har jeg laget selv, så den oppskriften kan jeg dele med dere:

Hildes miniblomster:

1.Hekle 6 luftmasker, avslutt med 1 kjedemaske i 1. luftmaske slik at det blir en ring.

2.Dette hekles i luftmaskeringen: *3 luftmasker (som utgjør en stav) + 1 dobbeltstav + 1 stav + 1 kjedemaske*. Det skal hekles fra *-* 4 ganger, og da har man heklet fire kronblader.




Finally, my Flower Power project is finished, and it’s made with Dale baby wool. I’ve knitted a pair of trousers, and I wanted to create a kind of 3D effect with crocheted flowers. The first picture shows how I first wanted it to be. But then I realised that the flowers would probably curl up when washed, and I don’t think the recipient’s parents would appreciate to iron 80 small flowers each time it’s washed. In addition, the recipient is a 1 year old girl that is very curious, and she’s got strong hands. So I feared she would decide to start picking flowers. So I decided to fasten each petal with one stitch. Some of the 3D effect disappeared, but the trousers are much more practical now, and I think that’s especially important when it’s a garment for a child. It was a lot of work, and I sometimes wondered what I’d started. First I crocheted 80 small flowers, then I tied 80 small flowers to the trousers, then I sewed 320 stitches to the petals, before fastening 160 threads. But then I imagined my little niece, and that she might take her first steps in her new trousers, and that made it all worth the effort. I found the pattern for the trousers in Dale’s baby collection number 129, model number 12906. I can't write the pattern here due to the laws concerning copyright. But the pattern for the small flowers I’ve made myself, so I can share that with you:

Hildes mini-flowers:

1.Crochet 6 chain stitches, and join with a slip stitch to form a ring.
2.Crochet in the ring: *3 chain stitches (to count as the first treble stitch) + 1 double treble stitch + 1 treble stitch + 1 slip stitch*. Repeat from * to * 4 times, and you’ve got 4 petals.







10 March, 2006

Litt om alt / A bit about everything


Denne uka har jeg lagt ned en del energi i å hekle små blomster. De er en del av et prosjekt jeg ikke er ferdig med ennå - selv om jeg begynner å føle meg ganske ferdig med små heklede blomster etter å ga lagd ca 80 stykker av dem. Mer om det neste gang jeg poster.

This week I’ve used some energy on crocheting small flowers. They’re part of an ongoing project that I haven’t finished yet – although I feel quite finished with crocheting small flowers after making about 80 of them. I’ll write more about that the next time I post.



Etter som garnlageret vokser (jeg er en elendig garnslanker), ser jeg at jeg begynner å få problemer med å huske navn og andre opplysninger om garnene jeg har. Så jeg har måttet krype til korset og prøve å få en oversikt. Jeg fant ut at det kunne være lurt å samle merkelappene og binde fast garnet til dem. På den måten har jeg et oppslagsverk over hva de ulike garnene er for noe.

I get more and more yarn because I’m no good at using what I’ve already got. I’m starting to have problems with remembering the names and other information about the yarn, so I had to do one of the things I hate to do – getting organized. Now I’ve collected the “tags” (I don’t know what they’re called in English), and tied some yarn to them. Now I can easily find the information I want.









Det ble en liten tur i en garnbutikk denne uken. Det ble et planlagt kjøp, og et impulskjøp. Jeg har funnet ut at egentlig er det ikke noe moro å gå i en garnforretning uten å komme hjem med et impulskjøp. Kommer jeg hjem uten et impulskjøp betyr det at jeg ikke har funnet noe nytt og spennende garn jeg vil prøve. Eller at det ikke er kommet nye fine farger som jeg faller for. Så jeg akter ikke klage over at jeg kom hjem med enda et impulskjøp.


I made a trip to a shop this week to buy more yarn. I got something I planned to buy, and I bought something on impulse. I’ve discovered that if I visit a shop and don’t come home with something I’ve bought on impulse, then the visit haven’t been any fun. I like to find a new kind of yarn I’ve never seen before, and that I feel I just have to try. Or find a yarn I already know, but in a new colour that I like. So I guess I can say it was a fun visit to the shop this week.

02 March, 2006

Alpakka + korketrekkere / Alpaca + corkscrew fringes


Jeg har fullstendig tapt hjertet mitt til det tykke alpakkagarnet "Misti" fra ”Du store alpakka”. Det er så utrolig mykt og deilig at jeg nesten fikk lyst til å ta det med meg og legge det på hodeputa når jeg skulle sove. Imidlertid valgte jeg å hekle et skjerf av det i stedet. Jeg hadde tenkt å bruke to farger, svart og en farge til. Men da jeg sto i butikken klarte jeg ikke å velge farge. Det sto mellom en grønnfarge og to lilla farger, og som vanlig endte jeg selvfølgelig opp med å kjøpe alle tre fargene. Så da ble det et skjerf med fire farger. Jeg heklet et helt enkelt skjerf med staver. Jeg fikk derfor lyst til å gjøre noe ekstra ut av frynsene. Jeg brukte boken ”Knitting on the edge” av Nicky Epstein som inspirasjon. Der fant jeg noen ”korketrekker-frynser”. Jeg prøvde å strikke disse, men endte opp med å få vondt i hendene. Derfor ”oversatte” jeg strikkeoppskriften til hekling i stedet. Jeg brukte "Cotton viskose" fra Garnstudio. Det garnet er ganske blankt, og jeg syns det ga en fin kontrast.




Slik heklet jeg korketrekker frynsene:

1. Luftmasker, antall i forhold til hvor lange man vil ha frynsene.
2. Tre fastmasker i hver luftmaske fra forrige omgang.






I’ve lost my heart to the thick alpaca yarn ”Misti” from ”Du store alpakka”. It’s so incredibly soft, that I almost wanted to lay it on my pillow when I went to bed. However, I chose to make a scarf instead. I intended to use to different colours, black and one more. But when I was in the shop, I just couldn’t choose between a green colour, and two different shades of purple. As usual, I ended up buying all three of them, and the scarf is now in four colours. The scarf is simple to crochet, I’ve just used treble stitches. I wanted to do something extra when I made the fringes. I used the book ”Knitting on the edge” by Nicky Epstein as a source of inspiration. In her book, I found some corkscrew fringes. First I tried to knit them, but that made my hands ache. So I decided to "translate" it into crocheting instead. I used "Cotton viscose" from Garnstudio. "Cotton viscose" is a bit shiny, and I like the contrast.

This is how I crocheted the corkscrew fringes:

1. Chain stitches, number according to how long you want the fringe to be.
2. Three dc (double crochet) in each chain stitch.