30 June, 2010

Skilt i hagen / Herb signs


Jeg ønsket meg urteskilt som kunne overleve vinteren, samt holde seg like fine i årevis. Det tror jeg at jeg har fått til nå. En Dremel med diamantbor, og noen runde steiner fra hagen gjør susen. Jeg har hatt Dremelen i årevis, og det er et utrolig kjekt verktøy som har vært brukt til mangt og meget her i huset :-)



I've wanted herb signs in the garden that survive winter and stay good looking for years to come. I think I've nailed it now. A Dremel with a diamond wheel point and some round stones from the garden should do it. I've had the Dremel for many years now, and I've used it for many tasks. It's one of my favourite tools :-)








16 June, 2010

Syriner / Lilacs


Syriner er noe av det beste jeg vet. Her er et råd for hvordan man får dem til å holde seg godt i en vase når de er avklippet: Link

Lilacs are some of my favourite flowers. Here is an advice for keeping them fresh for a few days in a vase: Link

Trekk til uteputer / Cushion covers


Jeg har lenge gått og irritert meg over stolputene til utemøblene. Det går ikke an å ta av trekket for å vaske dem, og putene er for store til at jeg får dem i vaskemaskinen. Etter hvert ser de ganske miserable ut. Løsningen har alltid vært å stadig kjøpe nye puter. Det er jeg lei av, så jeg fant ut at det var på tide å gjøre noe med saken. Jeg fant ut at å sy avtakbare trekk som kan vaskes måtte være løsningen. Jeg hadde mye lin liggende, og siden jeg også er evig forelsket i lin, så var det ikke vanskelig å velge stoff. Jeg fant også ut at jeg ville ha puter med to sider, en rød og en naturfarget, så kan jeg bare snu dem etter humør.



Når jeg nå først skulle sy egne trekk, så kunne jeg jo tilpasse dem akkurat som jeg ville, også med hensyn til litt pynt. Inspirert av Ravenhills vimpler, fant jeg dekoren til den ene siden. Jeg klippet ut mønster i papir, og malte med tekstilmaling. Til den andre siden av putene klippet jeg ut bokstaver som maler til malingen. Tekstilmalingen er fiksert med strykejern, så de kan altså vaskes. De kommer nok til å bli bleke i sola etter hvert, men de kan jo få et enda lenger liv ved at jeg kan farge dem i vaskemaskinen når den tiden kommer. Nederst sydde jeg på biter av borrelås for at de skal sitte pent på plass :-)



For a long time now, I've been irritated by the fact that the outdoor cushions can't be washed. We end up buying new cushions every season. I decided to sew cushion covers that can be washed when needed. When the covers become bleached by the sun, I can dye them in the washing machine to give them a longer life. On the bottom of the covers I sewed on some Velcro to make the covers stay in place.
Inspired by Ravenhill's garland, I cut out patterns in paper. Then I used fabric paint that I fixated so that the covers are washable. On the other side, I cut out letters for the same purpose. With one red side, and one grey side, I can just turn them when I want to :-)









11 June, 2010

Valgets kval / Decisions...


Jeg har laget flere filta ullperler, men har endt opp med akutt beslutningsvegring. Passer det best med orange, grønt eller mørkt rosa organzabånd til? Og hva med lengden? Kort, lenger eller lengst? Alle innspill er velkomne :-)



I've made more felted wool beads, but am having problems making decisions about colors and length. What do you think look the best? An orange, green or dark pink organza ribbon? The short, longer, or longest length? I would appreciate your opinion :-)












Mer om å lage filtede ullperler på denne linken: Link
More about making felted wool beads: Link