30 November, 2010

Butikkferie / Shop holiday


Jeg stenger både Eplabutikken og DaWandabutikken på torsdag 02.12 for tidlig juleferie. Har du en handleplan, så må du rett og slett skynde deg :-)

I'm closing my DaWandashop on Thursday 2. December, due to an early Christmas holiday. If you have plans to shop before Christmas, you have to hurry :-)

Spisebrikke / Table mat


"Hvordan bruke stoff som ikke passer til formålet i det hele tatt?", var utgangspunktet for dette prosjektet. Med nylagte gulv, tenkte jeg det ville være lurt med en spisebrikke til puseSkatten. En spisebrikke i stoff ville imidlertid ikke være særlig lurt, siden den ville måtte hives i vaskemaskinen hele tiden. Det var bare det at jeg hadde så lyst til å bruke noe stoff jeg har liggende. Løsningen ble å sy stoffet inn i plast, slik at spisebrikken enkelt kan tørkes av. Når jeg først var i gang, sydde jeg den med to forskjellige stoff, så kan jeg bare snu den hvis jeg vil skifte motiv. Plasten er et stykke av en gjennomsiktig duk. Jeg har tidligere skrevet om det å sy plast med symaskin. Et annet problem var imidlertid at det er dumt å tråkle eller stikke knappenåler inn i plast, i og med at det vil etterlate hull. Jeg fant ikke noe løsning på dette, og måtte bare holde det sammen så godt jeg kunne mens jeg sydde. Litt skjevt ble det, men det får så være. Senere leste jeg at det å bruke teip for å holde det sammen mens man syr er den opplagte løsningen.
Det går jeg for neste gang :-)



"How to use fabric that is not at all suitable for the purpose?" was the starting point for this project. With new floors, I thought it would be wise to make a table mat for the cat. A table mat in fabric would not be wise however, since I would have had to put it in the washing machine all the time. But I so wanted to use some fabric from my stash. The solution was to sew the fabric inside some vinyl, because then I can just wipe the table mat with a wet cloth. When I started, I used two different fabrics, so that I can flip the table mat over when I want a change. I've written earlier about sewing with vinyl on a sewing machine. Another problem was the fact that it is not wise to put pins in or baste vinyl since it will leave tiny holes in the vinyl. I didn't find a solution for this, so I just held it together as best as I could while sewing. The seems are a bit so so, but it will do. Later on, I read somewhere that the solution is to use sticky tape to hold it all together while you sew. I'll go for that solution the next time :-)


26 November, 2010

Messe / Market


Forrige helg besøkte vi Kunst & håndverksmessa på Lillestrøm. Det var litt av en opplevelse for en håndarbeidsinteressert sjel. Det var utrolig moro og inspirerende å få oppleve så mye flott, variert og kreativt håndverk. Jeg vet ikke hvor mange utstillere det var, men det var mange. Her fantes produkter og kunst laget av mange forskjellige materialer, eksempelvis tekstiler, ull, filt, glass, papir, tre og ulike metaller. Jeg anbefaler virkelig en tur dit neste gang de har en slik messe. På bildet over her er et antrekk laget under merkenavnet Kjolegalskap. Hun lager veldig mye lekkert, og jeg forstod det slik at kjolene blir laget og tilpasset til den enkelte. Mer herlig kjolegalskap kan du se på nettsiden hennes: Link

Tekstilkunstneren H. Terjesen står for de originale veskene på bildet under her. Veskene hennes var virkelig unike.



For en god stund siden hadde Husflidsbladet en artikkel om S. Berrefjord. Jeg husker artikkelen godt, for produktene hennes gjorde sånn inntrykk på meg. Jeg syns ideen hennes er helt genial. Hun lager smykker med utgangspunkt i tradisjonelle søljer, men har laget sin helt egen og moderne vri på smykkene sine. Hun hadde en stand på messa, og det var veldig kjekt å få se smykkene hennes i levende live. Jeg fikk en hyggelig prat med henne også, og hun fortalte om teknikken og prosessen bak det hun lager. Jeg skal ikke gjengi det her, men jeg skjønte at det er en veldig omstendelig og tidkrevende prosess å arbeide med det materialet og den metoden hun bruker. Hun lager også dørhåndtak og knotter til skuffer og skap. Jeg kjøpte meg et par øredobber basert på gammelt bunadssølv, og jeg er helt forelsket i dem. Hun har også nettbutikk: Link

Flere utstillere:

Smykker fra G. Aspaas: Link

Lerretsbilder og kort fra Lullydesign: Link

Fantastiske tekstilmalerier fra B. Tornholm: Link

Glass fra ID Glassdesign: Link

Jeg har definitivt tenkt å få med meg Kunst & håndverksmessa neste gang den arrangeres. Jeg tror imidlertid jeg må levere noen ekstra Lottokuponger i mellomtiden, og håpe på storgevinst, for her kunne jeg lett shoppa til jeg droppa :-)

Hvis du har lyst til å se mer av hva som skapes i Norge, er det et godt tips å følge bloggen Made in Norway now: Link



Vi avsluttet runden på messa med en tur rundt Bondens marked. De har så mye godt! Nå før jul var det flere boder med et spennende utvalg på flasker og glass. På bildet over her er et utvalg fra Randis Urtehage. Bondens marked har flere arrangementer før jul: Link

I've visited an Art- and crafts fair in Norway. There were so much to see, and I was really overwhelmed. If you look at the links in the Norwegian text, you'll discover a few of the things that are made in Norway today. There's also a blog that shows some of the things that are made in Norway now: Link :-)

15 November, 2010

Post


Jeg driver stadig og sender av gårde knapper. Å kjøpe boblekonvolutter har aldri vært et alternativ. Det blir for dyrt, og knapper trenger heller ikke så mye isolasjon rundt seg.
Derfor har jeg pleid å lage konvolutter ved å brette gråpapir og sy en dobbelsøm rundt kanten. Jeg syns det er like kjapt og enkelt å sy en kant med symaskin, som å lime med grå teip. Dessuten så ser det penere ut også. Unni Strand har skrevet flere flotte bloggposter med tips om dette med salg av håndlagde varer, og i sin siste bloggpost om emnet, skrev hun at hun har mottatt pakker hvor det er brukt resirkulerte materialer som for eksempel ukeblader. Det slo meg at det er jo en strålende idé! Mer miljøvennlig, og ganske lurt for sånne som meg som er trege med å få levert bunkene med blader til resirkulering. Bivirkningen av dette er at det blir ganske morsomme konvolutter av det også :-)



I keep sending buttons. To buy expensive bubble wrap envelopes has never been an option. I used to make envelopes of grey paper, and sew them together on the sewing machine. I think that sewing the envelopes together is just as easy as using a lot of sticky tape, and it looks better too. A Norwegian blogger, Unni Strand, has written blog posts about selling handmade items on the internet. In her recent blog post on this subject, she wrote that she has received packages wrapped in old magazines. I thought that was a brilliant idea! Especially for people like me, who always end up with big piles of magazines that should have been delivered for recycling. The side effect of this, is that the envelopes look much more fun now too :-)

13 November, 2010

Quilting


Jeg har vært på jubileumsutstillingen til Nordstrand og Bekkelagets Quiltelag i dag. Der var det mange flotte arbeider. Veldig inspirerende å se hva folk skaper. Er du i nærheten, så anbefaler jeg deg å ta en tur. De har åpent i morgen søndag 14.11 også :-)

I've visited a quilt exibition today :-)

10 November, 2010

Hutrehutre / Winter


Inspirert av årstiden, og de små snøflakene som seiler pent og stille ned fra himmelen i dag, har jeg laget snøknapper. Mønsteret er stemplet på med tekstilfarge. Fargen er fiksert og dermed vaskbar. Nå hutrer de kalde knappene i Epla-butikken min. Brrrr…:-)



Inspired by the season, and the small snow flakes falling down from the sky outside my window, I've made snow buttons today. The pattern is stamped on, using textile ink. The ink is fixated, so the buttons are washable. Now, the icy cold buttons live in my DaWanda-shop. Brrr…:-)