30 January, 2011

Bokur / Book clock


Moren min pleier å si til meg at jeg har arvet samlergenet til min morfar. I tillegg til samlergenet, så har jeg også arvet noen av bøkene hans. Vi skal flytte til vestlandet til høsten, og i den forbindelse har vi tidenes opprydning her i huset. Kassevis av bøker flytter på loppemarked. Men jeg har store problemer med å skulle kvitte meg med morfars bøker. Det var med det utgangspunktet ideen i denne bloggposten ble født. Hvordan kan jeg gjenbruke morfars bøker sånn at jeg kan beholde noen av dem, selv om de nok aldri kommer til å bli lest? Løsningen ble å dra av gårde til Panduro igjen for å kjøpe urverk og visere. Man kan jo ikke drive og kvitte seg med morfars bøker når de i tillegg er en klokke!?! Nei, det kan man så visst ikke. Stillingen så langt er 1-0 i samlergenets favør :-)

Det er flere måter å lage en klokke ut av en bok.


My mother always tells me that I've inherited my grandfather's collecting gene. In addition to that particular gene, I've inherited some of his books. We are moving house this autumn, so we have to get rid of lots of stuff. Loads of books are going to a flee market. But I find it hard to give away my grandfather's books. That's how this idea was born. How could I recycle my grandfather's books so that I can justify keeping them, although I probably never will read them? The solution was to transform one of the books into a clock. I mean, I can't give away one of my grandfather's books, when it is also a clock!?? No, surely I can't. So far, it's 1-0 in favour of the collecting gene :-)

There are different ways of turning a book into a clock.




Først boret jeg et hull i omslaget. Jeg skar ut noen linjer fra boken, limte teksten på viserne, og strøk et lag lim oppå til slutt.

I drilled a hole in the cover. Then I cut out a few lines from the text, glued the lines to the sweep hands, and put some glue over the lines as well.



Deretter måtte jeg skjære ut et rom til urverket på innsiden.
Ingen lett jobb, men det gikk.

I cut out a room for the motor. Not an easy job, but doable.



Så smurte jeg på lim på utsiden av boksidene. Dette er alt som skal til for at sidene holder seg sammen. Det er veldig viktig (!) å lime sammen etter at man har skåret ut rom til urverket. Tro meg, det har jeg lært den harde veien. Det er nemlig en fordel å kunne skjære ut i noen sider, bla disse om, før man skjærer videre på hulrommet.

Then I put glue on the outside of the book pages. This is all it takes to keep it together. It's very important (!) to glue it all together after cutting out the room for the motor. Believe me; I learned it the hard way. It's an advantage to be able to flip the pages as you work your way trough the pages when you cut.



Jeg har brukt trelim. Det ligner veldig på godt, gammeldags skolelim, eller decopagelim. Det lukter ikke vondt, fungerer glimrende til dette formålet, og blir gjennomsiktig når det tørker.



I've used glue aimed at gluing wood. It doesn't smell bad, works very well with paper and becomes transparent when dry.



Så er det bare å montere det hele, og finne ut hvor og hvordan man vil at klokken skal stå.
Mulighetene er mange:

Then I put all the parts together, and just had to decide how to display the clock. There are many possibilities:












27 January, 2011

Strikk i blått / Knitting in blue


Jeg vet ikke om dere har lagt merke til det, men jeg strikker omtrent aldri i blåfarger. Det går mest i ulike røde farger, lilla, grønt, hvitt/krem og svart. Plutselig en dag fikk jeg en helt uimotståelig trang til å strikke i blått. Godt var det da at jeg fant fram til nettbutikken The Loopy Ewe. Der fant jeg et håndfarget sokkegarn som heter Sereknity Escape, et 100% superwash merinogarn. Jeg vendte igjen tilbake til Kariusoppskriften på skjerf. Det er bare en ting og si: Fargene i dette garnet er deilig intense, og det var en nytelse å strikke hver eneste blå maske :-)



I don't know if you have noticed, but I hardly ever knit in blue colours. I mostly use different reds, purple, green, white/cream and black. Suddenly one day, I got this irresistibly craving for knitting in blue. So I was very happy when I found the web shop The Loopy Ewe, where I bought a hand-dyed sock yarn called Sereknity Escape (100% superwash merino). I once again turned to the scarf pattern Karius. There's just one thing to say: The colours in this yarn are so beautiful and intense, and I just loved knitting every single blue stitch :-)

24 January, 2011

LP gjenbruk / LP recycling


Til jul lagde jeg to klokker av resirkulerte LP plater. Plutselig var det flere som satte dette på ønskelisten sin, så nå har jeg lagd noen bursdagsgaver også. En av dem kan dere se her. Visere og urverk har jeg kjøpt på Panduro. Underveis har jeg funnet ut at det jo også finnes utrolig mange flotte LP covere, og de kan det jo også lages klokker av? Det har ikke jeg gjort nå, men på bildene under her har jeg lekt litt med forskjellige covere.

Rundt omkring finnes det flere og flere produkter laget av resirkulerte LP'er, og noen av ideene har jeg samlet i denne bloggposten :-)



I made two clocks of recycled LP records as Christmas presents. Suddenly more people put clocks like this on their wishlist, so now I'm making some as birthday gifts as well. You can see one of them here. There are so many great LP covers also, and why not make clocks of them too? I haven't done so this time around, but I've played a bit with the idea as you can see on the photos in this blogpost.

There are popping up more and more creative ideas on how to use recycled records, and I've gathered some links in this blogpost :-)




I butikken ReVinyl på Epla finnes klokker av både plater og covere, samt skåler og bilder: Link

Den tyske butikken Lockengelöt på DaWanda har mange flotte LP-produkter / The German DaWanda shop Lockengelöt has many great LP products: Link



Det jeg personlig syns er det ultimate resirkulerte LP-produktet er Katrins veske. Jeg så den første gang i 2006, og ble så imponert at jeg aldri har kunnet glemme den. Du finner den i denne bloggposten: Link

For me personally, I think that the ultimate recycled LP product is a bag made by Katrin. I first saw her bag back in 2006, and I haven't been able to forget it: Link



Recordhalter satser på tidskriftsholdere / Recordhalter sells holders for your magazines: Link

Notatbok laget av LP-cover / Notebook made from a LP cover: Link

Notatbok laget av LP-plate / Notebook made with a LP record: Link

LP bokstøtter / Vinyl bookends: Link

Vinhylle / Wine rack: Link

Her er en idé med LP'er som CD-holder / CD holder: Link

Stettfat / Candle holder: Link

RetiredRecords har mange ideer på flickr / RetiredRecords has got many great ideas on flickr: Link

20 January, 2011

Nytt år / New year


Jeg har fått beskjed av tanta mi at nå er det på tide at jeg begynner å blogge igjen, og det har hun jo aldeles rett i. Jeg har ikke fått tatt bilder av nye prosjekter ennå, men det kommer etter hvert.

My aunt has told me that it's time I start blogging again, and she's absolutely right. I haven't taken pictures of my new projects yet, but they're not far away.



Her ble det skikkelig liv i katta i dag, da han oppdaget et søtt lite ekorn utenfor. Nøtteliten selv har vært ute både en vinternatt- og dag før, så han smatt heldigvis opp i et tre.



The cat certainly woke up today, when a cute little squirrel entered the garden. Fortunately, the squirrel was quick and ran up a tree.



Hagen har tatt på seg sin fineste froststas, og det er sikkert fordi moren min kommer på besøk i dag. Det står hjortekjøtt marinert med fennikkelfrø og einebær, samt sjokolademuffins på menyen i dag. Så til neste jul, når nissen spør om det er noen snille barn her, så kan jeg helt sikkert svare JA *veldig-fornøyd-med-seg-selv-idag*. Med tanke på at jeg har bakt i dag,og hadde det ikke vært for at jeg er for lat, så burde jeg vel egentlig begynne å følge Hannes eksempel hele året, for prosjektet hennes tror jeg er skikkelig smart: Link Jeg er iallefall imponert :-)



The garden has put on its finest frosty dress, and I'm sure it's because my mother comes visiting us today :-)