30 March, 2011

Dukkehus, del 3 / Doll house, part 3


Så er turen kommet til stua i dukkehusprosjektet. I taket henger nok en miniatyrjulekule, og på veggen bilder fra et interiørmagasin.

In part three of the dollhouse project, it's the living room. In the ceiling I've hung a miniature Christmas ornament, and the pictures on the wall are from an interior magazine.Sofaen måtte bygges. Jeg limte sammen to lekeklosser i tre, og sydde trekk for hånd til den.

The sofa had to be built. I glued together two pieces of wood, and hand stitches a cover.Bordet er en gammel snelle med sytråd. Jeg beholdt tråden på snella slik at den kunne være med på å gi litt farge til bordet. Men jeg passet på å lime fast enden av sytråden... Bordplaten er tjukk papp, som jeg malte hvit.The table is an old spool. I kept the sewing thread on the spool, because it added a bit of colour. I glued the end of the thread to the spool though… The table top is some thick cardboard that I painted white.Tidligere har jeg laget et kakefat i full størrelse til meg selv. Til dukkehuset lagde jeg en miniatyrutgave på samme viset. Jeg limte sammen glass og fat. Jeg hadde kjøpt "fruktstenger" av polymer clay (det finnes ørten butikker som selger disse på DaWanda og Etsy). Disse kuttet jeg i flate biter, stekte dem i stekeovn slik at de ble harde, og limte dem fast til fatet for å lage en fruktsalat. Det er visst veldig sunne dukker som bor i dette huset ;-)Earlier, I made myself a cake stand by gluing together glasses and plates. For the dollhouse, I made a miniature version the same way. I bought some fruit sticks made of polymer clay, cut them into slices, heated them in the oven so they became hard, and glued them onto the cake stand to make a fruit salad. The dolls living in this house seem to be quite healthy :-)
If you're looking for polymer clay fruit sticks, there are many shops selling them on Dawanda and Etsy.De gamle stuemøblene i plast så litt triste ut. Jeg fant ut av det enkleste var å bare spraymale dem. Jeg hadde en rest med spraymaling, men malingsresten var egentlig litt for liten til at stolene ble helt dekket. Men jeg fant ut at de kunne jo gå som shabby chic stoler.The old plastic chairs for the living room looked a little boring. I decided to spray paint them. I had some left over paint, but it wasn't quite enough to cover the chairs entirely. So I think the chairs are now to be regarded as shabby chic :-)Jeg omgjorde et av de eksisterende møblene til et bord/aviskurv. Deretter lagde jeg et lite dukkemagasin og en avis. Jeg sydde ganske enkelt sammen små ark i bretten.


I transformed one of the existing pieces of furniture into a newspaper stand. Then I made a small doll magazine and a newspaper. I simply hand stitched the paper together.


Planten på bordet er fra samme forhandler som i forrige bloggpost.

The plant on the table is from the same supplier as I mentioned in the former blog post, part 2.TV'en, en skikkelig retromodell, måtte jo få være med. Men jeg fant ut at siden den hadde stått på samme kanal siden 70-80 tallet, var det på tide på skifte program. Det ble et program om valper denne gangen :-)

The TV, a real retro model, had to be part of the doll house. But since the TV had been turned on the same channel since the 70-80's, I decided to change the program into one about a little puppy.Sylvia utfordret meg i kommentarfeltet her tidligere til å få med en strikkekurv i dukkehuset. Dukkehuset var allerede sendt avgårde når jeg begynte å blogge dette prosjektet, så hadde det manglet en garnkurv var det ingenting jeg kunne gjøre med det. Men ærlig talt Sylvia, tror du virkelig at jeg lot være å plassere en garnkurv i stua? En garnkurv var en av de første og mest selvfølgelige tingene jeg tenkte på å lage og plassere der. Er man tante garngal, så er man tante garngal. Nøstene er laget av broderitråd :-)And of course, I could not renovate this old doll house without adding some yarn. The little balls of yarn are made of embroidery thread :-)


16 comments:

Monstermønster said...

Jeg storkoser meg med bildene! UTROLIG stilig, og masse jobb som ligger bak! AAAAH! Tusen takk!

(Og mer, mer!)

lise said...

Jeg er veldig enig med første taler! I forrige uke kom jeg over et slikt hus på Fretex, men jeg klarte å la det stå igjen. Vi har vel kanskje mange nok oppussingsprosjekter, og jentungen har vitterlig et dukkehus...

Jeg lagrer ideene til tiden vender tilbake, selvsagt!

Moan said...

Rekk opp hånden de som er imponerte! *rekker hånden høyt opp og vifter*
Tar av meg hatten!

Huset i midten said...

Åh, dette har vært riktig morsomt å følge med på! Så mange kreative løsninger, og så mye stilig! Minner meg på at jeg liker å drive med andre ting enn strikking også - på tide med litt pussel igjen, kanskje?

ide-puffen said...

Hei hei.
Sååå nusselig. For et priklearbeid. Skikkelig flinkis altså.
God helg
Randi

Bare Meg said...

wow sier jeg bare! Skikkelig imponerende!!!

Anonymous said...

Dukkehuset har blitt utrolig stilig! Masse fine detaljer og løsninger :D
ønsker deg en fin helg
/myr

Vibekes lille grønne said...

Så kreativt og fascinerende dukkehuset ditt var! Utrolig mang morsomme løsninger. Jeg har alltid vært begeistret for små dukkehus med mange bittesmå detaljer. Dukkehusene på Folkemuseet på Bygdøy var et must hver sommer. Jeg er imponert av hva du har fått til! :)

Supernøtt said...

Fantastisk og gjennomtenkt dukkehus, ned til hver minste detalj. iLike!

Anonymous said...

Så imponerende! Helt utrolig flott! Og for en tålmodighet du må ha!!! Med så mange flotte detaljer blir dukkehuset virkelig et kunstverk.
Hilsen fra Cathrine

Maret said...

Her har du virkelig gjort ein jobb.. er stille imponert. Må ikkje den nye eigeren sette pris på tanta si !

Siri-Piri said...

Fantastisk fint!!!!!

Sandoren og Blåsten said...

Utrolig! Så flink (og tålmodig) du er! Lykkelig er den som kan leke i et slikt dukkehus!

Jeg har en overraskelse til deg på bloggen min.
Ha en fin helg!

Hilsen Gry K

packers and movers in mumbai said...

thanks for this it very nice
www.packersmoversnashik.com
www.packersmoversinmumbai.com
www.packersmoverskalyan.com
www.packersmoversvashi.com
www.packersmoverspowai.com
www.packersandmoverskharghar.com
www.packersmoversmalad.com
www.kingrelocations.com

vishnu s said...

You have done very hard work for this information. Thank you:
Packers And Movers Airoli

vishnu s said...

If want the cheapest packers and movers in kalyan visit here:
packers and movers kalyan