14 August, 2008

Blått / Blue


(Scroll down for English version)

Da jeg skulle reise av gårde til vestlandet, var det naturlige spørsmålet å stille seg selv: Hvilket håndarbeide skal jeg holde på med der da? Jeg fant ut at jeg ville hekle et nytt teppe, til hytta denne gangen. Jeg fant ut at jeg kan starte arbeidet på hytta, og la det ligge på vestlandet til neste gang dersom jeg ikke blir ferdig. Jeg bruker sjelden blått når jeg hekler eller strikker, men forandring fryder. Med blå sofa, blir det teppe i blåfarger. Jeg hadde lovet meg selv å aldri hekle teppe igjen med mindre heklekrok enn nr. 6. Så da startet jakten på garn som kunne passe til det. Valget falt på et garn i rubrikken "COLONIA 140 Knitting Felting Yarn" fra Handpainted yarn.
Jeg har kjøpt litt garn derfra tidligere, og syns garnet er kjempeflott. Det er mykt og deilig, og fargene er helt enkelt nydelige. Det er ikke bare bare å velge flere farger som skal passe sammen når man handler over internett, men jeg hadde ganske flaks. Kun en av blåfargene ville ikke passe sammen med de andre (men er med på bildene her). Det garnet er likevel flott i seg selv, så det kommer nok til å bli brukt til et annet prosjekt. Jeg har startet på teppet tre ganger, og rekt opp to. Men nå er jeg i gang med noe jeg er fornøyd med :-)When I had decided to travel to my cabin, the natural question to ask myself was of course which craft project to bring along. I decided I wanted to crochet a new blanket to the cabin. I figured I could start crocheting the blanket, and just leave the project on the cabin until the next time I visit, if I'm not able to finish it before I go home again. I rarely use blue when I crochet or knit, but decided that blue would suit me just fine this time. I have promised myself to never crochet another blanket again with a smaller crochet hook than 6 mm, so the hunt started for a yarn that would be suitable for a hook 6 mm or larger. My choice this time is labeled under the name "COLONIA 140 Knitting Felting Yarn" from Handpainted yarn.
I've bought some yarn from that company earlier, and I think it is great. It's lovely and soft, and the colours are beautiful. It's not easy to pick colours that are supposed to go well together when buying yarn through internet. I was lucky. Only one of the yarns I chose would not match the other blues (but it is included in the photos here). It is beautiful though, so I will probably use it for another project. I've started crocheting the blanket three times, and ripped it twice. But this time around I'm pleased with the outcome :-)8 comments:

LØB said...

Et nydelig garn! Nå blir det spennende å se (ikke noe press da..)

candyschultz said...

Those yarns look yummy and that hammock looks mighty inviting. I envy you your cabin. It sounds so relaxing.

Hobbygåsa said...

Så herlig garn! Gleder meg til å se teppet ferdig, men det kan jo tydeligvis ta sin tid hehe. Tør du å legge igjen slik, jeg hadde fått noia av tanken på at jeg ikke fikk tak i det på lang tid hehe. Kos deg videre, håper været er på din side!

Maret said...

Spennande, må vi få ein liten "prøve-bit" når du er komt i gang.
Fargane var lekre...

Ha ei fin helg.

Unsepus said...

Nydelig garn! Jeg tror dette er første gang jeg har sett noen bruke garn fra handpainted yarn til teppe, det blir spennende å se resultatet. Det garnet er så mykt og godt, og fargene er så nydelige, men jeg syns alltid det er vanskelig å finne på egnede prosjekter til det. Kjøpte du alt samtidig? Måtte du betale toll/moms?

Hilde C. said...

Hobbygåsa: Jeg er litt i tvil selv også om jeg klarer å legge det igjen her. vi får se :-)

Maret: Smakebit kommer :-)

Unsepus: Ja, jeg kjøpte alt garnet på en gang, og nå har jeg bestilt litt til for sikkerhets skyld. De er greie sånn at de skriver ned verdien på pakken slik at man unngår toll. Prismessig blir det ikke noe dyrere enn å handle i Norge :-)

Anonymous said...

Gleder meg virkelig til å sjå smakebiter frå teppe. Hengekøya såg deilig ut!!! Eg vil ha!! ;D

Wendy said...

Blue is so soothing. The yarn looks like it will be a dream to work with. I am also envious of the hammock.