22 August, 2008

Blått teppe - del 2 / Blue blanket - part 2


(Scroll down for English version :-)

Det går framover med teppet. Jeg har prøvd å finne en metode for å slippe å feste så mange tråder som det jo blir når man hekler striper. Jeg bestemte meg for å la være å klippe over trådene etter hvert, men heller la dem løpe oppover langs den ene siden av teppet. Jeg bruker fem ulike farger, så det blir litt kaos i trådene etter hvert, men ikke mer enn at det går bra. Disse trådene blir jo synlige på siden. Jeg har ikke bestemt meg ennå for om jeg syns det er greit, eller om jeg kommer til å hekle en kant rundt hele teppet for å skjule dem. Det kommer også litt an på hvor mye garn jeg har. Jeg lurer på om jeg kanskje har kjøpt for lite. Jeg har lagt inn en bestilling til på garn, og håper det skal holde da.
Jeg får rapporter hjemmefra som sier at det går framover med badet, men jeg kommer nok til å være "baderomsflyktning" et par uker til. Så kanskje jeg faktisk blir ferdig med teppet før jeg skal reise hjem igjen?En annen rapport hjemmefra var som følger:
Samboer: "Jeg har lært meg å tove mens du er borte."
Meg: "Hva???" (Her skjønner jeg ingenting - når ble han interessert i toving da?)
Samboer: "Jeg har tovet en av genserne mine, så nå passer den til et av barnebarna…"
Meg: (Jeg kommer plutselig på at mannen steller hjemme alene, og det går også opp for meg at det sannsynligvis er jeg som vanligvis vasker genserne hans). "Så morsomt at du også har prøvd toving da," sier jeg. "Gav det mersmak?"
Samboer: "Nei, jeg tror jeg har tovet nok nå :-)"The blanket is growing. I've tried to find a method to avoid having to fasten so many threads. When crocheting stripes, there are potentially many of them. I decided not to cut the threads every time I've finished another stripe, but just let the threads tag along one side of the blanket. I use five different colours, so the yarns get a bit tangled up, but not more than I can handle. These threads are now visible on the one side. I haven't decided yet whether I'm OK with that or not. I might crochet an edge around the blanket to hide them. Doing so also depends on how much yarn I've got. I keep wondering whether or not I have enough yarn. I've ordered some more, and hope it will be enough.
I get reports from home that the bathroom is developing, but I will probably be a "bathroom-refugee" for another two weeks. So maybe I will be able to finish the blanket before I go home again?


20 comments:

lise said...

Teppet kommer til å bli kjempefint, marint og sommerlig.

mreteveian said...

Det blå ble da lekkert!
Har lagt ut awarder i bloggen til deg, sammen med takk for oppmuntrende kommentar/er i sommer!

amerlino said...
This comment has been removed by the author.
futuregirl said...

That's a beautiful blanket! The colors are wonderful and I love the intricate repeat of the stripes.

Supernøtt said...

Det fungerer kjempebra med så mange blåfarger sammen. En får lyst til å stupe inn i fargene.

Jeg tovet en av min samboers gensere for fem år siden (ny vaskemaskin, nye program) og han mobber meg fortsatt for det. Så for litt balanse i verden, håper jeg du satser på litt godlynt erting av din samboer :-D

candyschultz said...

The blanket is beautiful but don't you weave your ends back into the rest of the crocheting. That is what I always do.

Maret said...

Teppe blir flott, med nydelige farger.
Og så kan du jo strikke ny genser når du er bortreist. Ta en uke eller 3, og julegaven er reddet...

Ha ei fin uke.

Hobbygåsa said...

Hehe, ja det kalles vel toving det også. Godt han tok sine egne klær da.. Så nydelig teppet blir! Og blir du så lenge så er det jo godt mulig det blir ferdig ja. Det må jo være superdeilig å få rapporter om fremgangen istedet for å leve i alt kaoset oppussing av et bad fører med seg. Vi har hatt en nydelig langhelg på hytta på fjellet, og jeg har faktisk ikke strikket en maske!!! Kos deg videre og nyt ferien - klem fra meg!

Ravenhill said...

For et nydelig arbeid! Det siste bildet med teppe liggende på balkongen er fantastic vakkert med de fine fargene, natur og ditt håndarbeid!

Anonymous said...

Hei !

Veldig fine tepper du lager.
Likte godt de som er satt sammen av hekled ruter. Lurer på om du vet sånn ca hvor mye garn som trengs i hver farge og om du har nedskrevet fargekombinasjonen på rutene ?

Mvh
Hildeorm@online.no

Hilde C. said...

Thank you for your kind comments :-)

Takk for hyggelige kommentarer :-)

Merete: Tusen takk for award :-)

Supernøtt: Jeg skal satse på litt godlynt mobbing, og tenke på deg ;-)

Candy: I know I can weave in the ends, but I'm not a great fan of that method. That's why I try to find another way :-)

Hobbygåsa: Ja, det er deilig å være langt unna oppussingskaoset. Det blir veldig spennende å komme hjem å se det ferdig. Så langt har jeg bare et teoretisk bilde i hodet mitt av hvordan det kommer til å bli. Det skal bli spennende å se hvordan det faktisk blir i virkeligheten :-)

Hildeorm: På denne linken har jeg skrevet opp nummeret på fargene jeg har brukt på teppet med hekla ruter: http://knittingplace.blogspot.com/2008/05/ferdige-tepper-granny-square-blankets.html

Jeg husker ikke helt hvor mye garn jeg har brukt, da det ble innkjøpt i flere omganger. Hver rute er heklet med 12 omganger. Hvis du hekler en rute prøverute, så kan du veie ruten, og regne ut sånn cirka hvor mye garn du trenger. Lykke til :-)

Strikkepanja said...

Teppet ditt er aldeles nydelig! Jeg er fristet til å herme ;-) Jeg har kjøpt litt av dette garnet tidligere, men synes at tingene bare ble stygge... Men nå er jeg fristet til å handle på handpaintedyarn igjen :-)

Unsepus said...

Det blir kjempefint! Jeg har også lyst på et sånt teppe... men jeg kan ikke hekle nok til sånt bruk. Fargene er lekre, tipper teppet er herlig mykt også?

Hilde C. said...

Strikkepanja: Takk! Det er bare å herme i vei. Fargeskiftene i garnet fra Handpaintedyarn er ganske korte, så det er alltid litt spennende å se hvordan det blir :-)

Unsepus: Takk! Teppet er deilig og mykt ja. For å hekle teppet trenger du å kunne luftmasker og staver. Det klarer du garantert. Etter å ha heklet et helt teppe har du fått hekletrening så det holder :-)

turvid said...

Teppet blir kjempefint!

Jeg lo godt av tove-historien. :)

Anonymous said...

Jag fann din blogg precis nu och har ett litet tips för att slippa alla garnändar. Jag brukar virka / hekla in dem (runt dem) med den nya färgen med det samma så slipper jag att fästa alla trådar och det blir fint med en gang. Ursäkta svensk/norskt språkbruk. Snakker ikke so god norsk =)

Beatrice

twistedinstitches said...

Finishing and weaving...sometimes very boring.

But the end result will be worth it--such a beautiful blanket in my favorite colors!

:)

Anonymous said...

Nydelig!! Har vore litt fraværande i det siste, men no øver eg meg på å sitje heime så då vert det sikkert meir blogging og kommentarar frå mi si side framover ;)

Ha ei riktig fin helg!!

Anonymous said...

ps: har visst eit nytt heklateppe på gang eg óg.. men det er hemmlig ;)

Rebecca said...

The blanket is so pretty! Hope your bathroom-refugee status is almost over. I know what it's like to be under construction.