17 December, 2009

Oppsummering 2009 / Summing up 2009

Advarsel: Laaang bloggpost på vei.
Jeg har kikket gjennom bildene mine fra 2009, og ser at jeg hadde mange bloggpostplaner som aldri ble noe av. Jeg tenkte jeg skulle ta en liten oppsummering her.

Warning: Long blog post on its way.
I've looked through my photos from 2009. I found many pictures that were taken for blog posts I never got around to write. This is a summary.
De første to bildene er av en gave. Jeg tenkte jeg ville gi bort en gjør-det-selv-gave. Ramme fikk jeg kjøpt på QXL, og broderimønsteret på etsy.com. Jeg overførte mønsteret på hvit lin med en penn beregnet for tekstiler. Så kjøpte jeg broderitråd i alle regnbuens farger.
Når jeg er inne på dette med broderimønster, så må jeg bare nevne Muffins blogg. Hun lager virkelig de flotteste mønstre, både til votter, sokker og broderier.

The two first photos is a gift. I thought I would give away a sort of DIY-gift. I found the pattern for the embroidery on etsy.com. I transferred it to white linen with a pen suitable for textiles. Then I bought embroidery floss in all the colours of the rainbow.
A Norwegian blog with lots of beautiful patterns for embroidery, mittens and socks is Muffins blog.På bildet nedenfor er to skjørt som er identiske, selv om de ikke ser slik ut ved første øyekast. De er sydd med de samme to stoffene. Jeg har sydd dem dobbelt, slik at de kan brukes på begge sider. Så hvis en liten pike er i blått Tingelinghumør, så kan hun ha den siden ut. Er hun i rødt Little Einsteinshumør, så er det bare å vrenge skjørtet igjen.

The two skirts on the photo below are actually identical. They are sewn with the same two fabrics, and are reversible.Så sydde jeg er rødt linskjørt til meg selv med noen fargerike kanter nede. Sømmene endte opp i hytt og gevær, men det funker for det :-)

Then I sewed a red linen skirt for myself, with some colourful edges. The seams are all over the place, but it works for me :-)
I år klarte vi å huske på å få gjødslet ordentlig i hagen, noe som førte til at kjøkkenhagen nesten eksploderte i grønt. Herlig!

This year, we actually remembered to use a lot of fertilizer in the garden. The result was that the kitchen garden exploded with greenery. Lovely!Noen biller hjalp til med hagearbeidet, og forvandlet nepebladene til blonder. Men det ble nok av neper likevel. Egentlig ble det så mye neper, at jeg tror jeg trenger en nepepause til neste år.

Some beetles turned the leaves into lace, but we got a lot to eat anyway.Moren min trengte "noe" å vise fram og oppbevare postkort i. Resultatet er på bildet under her. Jeg brukte lin, en gjennomsiktig plastikkduk, og hvite kantebånd. Det funka det.

My mother needed "something" to store and expose postcards in. This was the result. I used linen and some transparent vinyl.

Symaskinen ble også tidvis flyttet ut i sommer. Jeg har laget bannere med trekanter før. Nå kjøpte jeg en "charm pack", hvor de små kvadratene med stoff er klippet ferdig på forhånd. Det sparer en del arbeid. Jeg malte på bokstaver med tekstilmaling fra Panduro, som er fiksert slik at vimplene er vaskbare. Det ble noen lange vimpler, og noen korte, som passer over et vindu eller i en dørpåning.I moved the sewing machine outside this summer. I've made buntings with triangles before, but then I bought a charm pack. With the fabric cut in advance, it was less work than with the triangles. I made some long buntings and some short ones that will fit over a window or in a door frame.I august fikk jeg også tørket noen urter. Jeg gjør det på enklest mulig måte, ved å binde urtene i små buketter. Bambusstangen med urtene henger jeg inne på kjøkkenet hvor de tørker fint. Rosene har jeg tatt med for dekorasjonens del :-)In August, I remembered to dry some herbs for winter. I do it the simple way, by just binding some bouquets which are then hung inside my kitchen. The roses are just in there for the colour and decoration :-)

7 comments:

Maret said...

Dette blei nesten ein årskavalkade..
Morsomt å sjå innom deg.

innfall said...

For en hyggelig oppsummering, vi trenger litt sommer, sol og urter her i Bergen i dag (kaldt!). Hagen din ser utrolig koselig og frodig ut!

Jeg synes at bannerne var veldig artige og fine. Vet du om man får kjøpt sånt ferdig noe sted? Vurderer det som bryllupsdekorasjon, men er ikke akkurat en mester med symaskinen selv...

Sylvia said...

For en koselig bloggpost. Og når jeg så sommerbildene, lengtet jeg etter sommeren!!!!!
Men nå er det bare å komme seg igjennom julen, og så se fremover med lengere lysere dager....herlig!
Ønsker deg en superduper helg, Hilde.

Hilde C. said...

Det er hyggelig å høre at dere likte den sommerlige kavalkaden :-)

Innfall: Jeg har banner i DaWanda-butikken min (som akkurat nå er stengt for juleferien) :-)

Hobbygåsa said...

Åh så sommerlig og deilig, det gjør godt her jeg sitter i minus 22 - ja utenfor vinduet da :-)
Kjekt å se at du ikke har kjedet deg i sommer, mye fint har du laget. Og den presangen med broderitråder var skikkelig knall! Ha en kos førjulshelg Hilde!

Hobbygåsa said...

Vil bare ønske deg en riktig God Jul!

hawthorn said...

I have just found your blog, and have fallen in love with your bunting, it's so nice to see an alternative to the triangular flags.

I shall pop by for more inspiration
thank you