15 May, 2010

Kakefat / Cake stand


Jeg erklærte i forrige bloggpost at jeg sjelden baker. Dette er visst en unntaksuke i så måte, for nå har jeg bakt muffins også. Grunnen er at jeg ble så glad over å kunne høste noe i hagen, at jeg havnet på et slags rabarbrakjør. Jeg fikk den ideen at jeg kunne prøve å lage rabarbramuffins. Den ideen var sikkert god, helt til jeg bestemte meg for å forvelle rabarbraen på forhånd. Dessverre endte jeg med å koke bort absolutt all smaken av rabarbra. Så det ble muffins med rabarbra, men uten rabarbrasmak. Så har jeg lært det. Da de nybakte muffinsene lå der på stekebrettet, begynte jeg å lure på hva jeg skulle legge dem på. Plutselig kom jeg til å tenkte på en plan jeg har hatt i mange måneder, nemlig å lime sammen et stettefat til kaker og andre søte saker. Ideen fant jeg i en blogg for noen år tilbake, og jeg har siden sett flere gjøre det samme. I fjor kjøpte jeg noen deler av et servise, samt glass, på loppemarked. Så var det ganske enkelt å lime sammen og stable i høyden. Det er ikke så mange blomster i hagen enda, men jeg fant noen her og der, som fikk æren av å stå i kaffekoppen på toppen :-)I believe I declared in my previous blog post, that I seldom make cakes. This seems to be a week out of the ordinary, because now I've made cupcakes too. The reason was that I was so happy to be able to harvest something from the garden that I couldn't stop. I got what initially seemed to be a good idea, to make cupcakes with rhubarb. Unfortunately, I also got the not so great idea to precook the rhubarb a little bit. Unfortunately, all the rhubarb taste got lost in the water, so the cupcakes ended up without any rhubarb taste at all. I guess I learned something new again. I started wondering about how to present the cupcakes, when I remembered a plan I've had for several months now. To glue together a cake stand from different plates and glasses. I first saw the idea in a blog a few years back, and have seen it several places since then. Last year, I bought the plates and glasses at a flee market, so now I could just start to glue the pieces together. There aren't many flowers in my garden yet, but I found a few that I placed on the top in the coffee cup :-)


14 comments:

Eivor said...

Så flott kakefat du hadde laget !!! Kjempesmart.....

Gamleheksa said...

Så flott det ble. Jeg tror nå muffinsene ble gode likevel, jeg da :)

God 17.mai-helg.

Vibekes lille grønne said...

Kjempeflott, fantastisk god idè! Lurer på hva slags lim som skal til for å få det til å sitte?

Ha en god helg! :)

Moan said...

Så utrolig stilig!

hawthorn said...

so pretty, I am a sucker for cupcakes and flowers. :)

Anonymous said...

Kjempeflott kakefat, Hilde!! Og gratulerer så masse med dagen i går! Håper du hadde ein fin dag :D

Klem!!

Maret said...

Ha ein fin 17.mai... med deilige kaker på det nye kakefatet...

Line Kristine said...

Rett og slett knallstilig fat! :)

Lena said...

Så utrolig flott!! Nå fikk jeg lyst til å herme:o) Ha en flott pinse!

Hobbygåsa said...

Hehe hva du finner på Hilde - og dette ble jo riktig lekkert! Tror nok mange vil herme denne idèen ja :-)

Sylvia said...

Du er jo bare kjempekreativ! Det kan du også servere diverse oppskåret frukt på, sammen med is ved siden av. Det gjør jeg alltid hver sommer, på et nesten samme fat.
Muffinsene så da gode ut. neste gang tilsetter du bare litt smak!

Lykkelita said...

Det ble jo søtt da. Og de muffinsene så goooode ut:)
Klem

gail said...

Beautiful and delicious!!

Hilde C. said...

Tusen takk for hyggelige kommentarer :-)

Thank you for your kind comments :-)


Vibekes lille grønne: Jeg har brukt et lim som jeg har kjøpt på Etsy.com Det heter E6000, men hvis du spør i en jernvarehandel så har de sikkert noe som passer til glass og porselen :-)