19 March, 2011

Dukkehus, del 1 / Doll house, part 1


Jeg har holdt på med et prosjekt de siste ukene som jeg har storkost meg med. Jeg fant et gammelt og nedslitt dukkehus på loftet. Det har tilhørt samboerens datter, og jeg fikk lov til å renovere det og gi det bort. Det har jeg gjort, og det ble til en bursdagsgave til min lille niese som fylte 6 år. Jeg tenkte jeg skulle blogge hva jeg har gjort, til inspirasjon for andre som kanskje også har en gjenglemt dukkehus et sted? Det blir nok flere bloggposter utav det. Jeg fant også mange gamle møbler. Noen kunne brukes som de var, andre har jeg pusset opp. Jeg har også bygd noen nye møbler. Alt i alt så har jeg for det meste brukt ting som jeg allerede hadde i hobbylageret mitt, eller ellers i huset her. Det lille jeg har kjøpt kommer jeg til å linke til etter hvert. Målet mitt var å transformere dette gamle dukkehuset til alt annet enn et rosapalass, for det er det nok av i lekebutikkene.



I've been working on an old doll house for the past few weeks. I found it in the attic, and decided to renovate it, and give it as a birthday present to my little niece who just turned 6 years old. I also found some old furniture. Some of the furniture could be used as they were, some needed renovation, and I've also built some new furniture. I thought I would share the project on the blog, in case there are others who want to do the same, and need some inspiration. My goal was to avoid turning this doll house into a pink palace, because there are enough of them in the toy stores. I'll start with blogging the bath room. I found some bathroom furniture pieces in olive green and orange. I decided to make it even crazier, so I painted the back walls in purple. On the floor, I've put some décor paper.



I denne bloggposten ser dere før- og etter bilder, samt at jeg kommer til å begynne med å si litt om baderommet i huset. På loftet fant jeg noen gamle bademøbler i litt småsprøtt olivengrønt og orange, fra 70-tallet mon tro? Siden fargene var litt sprø fra før, fant jeg ut at det var bare å kjøre på, og gjøre dem enda sprøere med masse lilla. Veggene er malt med hobbymaling fra Panduro, og på gulvet er "gulvbelegget" dekorpapir.



Baderomsinteriøret manglet vask, så det bestemte jeg meg for å bygge selv. Jeg malte en treplate (men kunne også brukt tjukk papp). Så tok jeg en runde i huset her, og fant en blank kork som egentlig tilhører en flaske med body lotion. Sokkelen er et visittkort, og kranen en hårspenne som jeg har kuttet av og bøyd til (bildene her av "kranen" er egentlig av kjøkkenvasken). Sokkelvisittkortet ble malt lilla, og alt sammen limt på plass.



There was no basin, so I decided to build one. I painted a piece of wood (but could have used some thick cardboard). The basin itself is a cork I found on a bottle of body lotion. The tap is a hair clip that I've cut and bent, and the shelf for the basin is a painted business card. I glued it all together, and glued on some small mirror mosaic tiles.



Speilet over vasken er noen biter speilmosaikk som jeg kjøpte på Panduro en gang i tiden.



Taklampa er en julekule i miniatyr.



The lamp is a miniature Christmas ornament.





7 comments:

karna said...

Så artig du har gjort det! Jeg har mitt stående nedpakket med orginale møbler 70-tallet ,-) Godt du finner du med maten.
PS! håper det er bra med katten ,-)

LilleFruVims said...

Dette var jo superkult! Genialt å kunne bruke ting man finner hjemme:)

lise said...

Så übertøft! Dette innlegget skal jeg jammen vise til tiåringen min - kanskje hun får lyst til å supplere sitt dukkehus litt også..?

Alexandra said...

What a lovely idea! It's very cute! :D

Anonymous said...

ELSK <3

Kanne

Hilde C. said...

Karna: Da har du en nedpakket skatt. Kanskje du blir inspirert til å ta det fram? Katten går det bare fint med :-)

Bare meg: Gjenbruk av det man har fra før er gøy :-)

Lise: Morsomt hvis det kan være til inspirasjon for datteren din :-)

Alexandra: Thank you :-)

Kanne: Takk <3

futuregirl said...

I love this bathroom so much! Purple and green is my favorite combo. :) The striped floor is very cute, and I just love the silver accents you placed around. Brilliant!