28 February, 2008

Grønne fletter / Green cables

I påsken i fjor bestemte jeg meg for å strikke en jakke i Drops alpakka til meg selv. Den har fletter. Jeg har aldri strikket fletter før. Min opprinnelige plan var å lære å strikke fletter ved å strikke noe mindre enn en jakke. Men jeg har aldri vært særlig disiplinert når det gjelder å trene, så jeg kastet meg over jakken i stedet. Idet jeg bare hadde armene igjen oppdaget jeg at jeg hadde strikket flettene feil hele veien. Heldigvis hadde jeg i det minste strikket den samme feilen på hver eneste omgang, så jeg hadde i alle fall vært helt konsekvent. Men utover det så gjorde det at jeg mistet motivasjonen en stund. Feilen består i at jeg har strikket en rettmaske istedenfor en vrang maske ved siden av fletta på den ene siden. Det gjør at flettemønsteret kommer dårlig fram, men i stedet flyter sammen med det øvrige strikket. Siden jeg bare gjorde det på den ene siden av fletta, så ser det ekstra snålt ut. Før jul fant jeg ut at sett i forhold til lommeboka mi er det egentlig veldig råflott å ha en hel pose med deilig alpakka liggende ubrukelig som en UFO i stuekroken. Så jeg bestemte meg for at enten måtte jeg rekke opp og bruke garnet på noe annet, eller fullføre. Juleferiens prosjekt ble å få jakka ferdig. Og det ble den (etter først å også ha strikket hver av armene 20 cm for lange - grrrr). Jeg fortsatte rett og slett å strikke fletta feil, for i det minste å få det til å se helhetlig feil ut. Jeg hadde planer om å bruke andre knapper, men har hatt problemer med å få tak i dem jeg vil ha. Siden jeg ville bruke jakka med en gang, så ble det de knappene som er på bildet. Jeg vurderer å skifte dem når jeg får tak i dem jeg vil ha, da jeg syns disse er litt vel store. Men du verden så deilig det er å gå i en jakke i alpakka. Vinteren blir helt klart lunere og mer levelig på den måten :-)Easter last year I decided to knit a jacket in Drops alpaca . It’s got cables. I’ve never knit cables before. My original plan was to knit something smaller first in order to learn how to knit cables. However, I’ve never had much discipline when it comes to training, so I decided to start knitting the jacket instead.
When I only had the arms left to knit, I discovered that I had knit the cables wrong. I had got it wrong on every row, so on the positive side I had at least been consistent. But apart from that, I lost the motivation I needed. The error is that I’ve knitted a knit stitch instead of a purl stitch next to the cable. The result is that the cable is not distinctly separated from the rest of the knitting. I had only done this error on one side of the cable, which made it seem even stranger. Just before Christmas I figured that it is kind of extravagant to have a full bag of alpaca lying as an UFO in the corner of my living room. So I had to make a decision. Either finish the jacket or frog it and make something else. So my Christmas project was to finish the jacket, which I did (after having knitted each of the arms 20 cm/ 8 inches to long – grrr). I continued to knit the cables in the wrong way so that the jacket would at least be totally wrong instead of just partially wrong.
My plan was to use different buttons than the ones on the picture, but I’ve had trouble getting the ones I want. Because I wanted to use the jacket right away, these buttons will do until I find the ones that I want. I think these buttons are a bit too big. It feels really lovely to wear something made of alpaca. It definitively makes winter warmer and easier to live with :-)

16 comments:

Anonymous said...

Å, denne var da bare helt skjønn. Ja det er ett nydelig garn. Både å strikke og bruke.

Torunn Skjärstad Moen said...

Oj, oj så nydelig den var! med hilsen fra asterix,

Hobbygåsa said...

Ja,ja Hilde, da er vi to som har unike flettejakker i forhold til mønsteret. Og jeg trente til og med på forhånd på en lue... Jakken din er jo skikkelig flott da, kjempefin farge og fine fletter. Og knappene syntes jeg ser fine ut jeg. Grattis med ny jakke, skikkeli stolt kan du være.
Flott hus du har kjøpt deg - har du tenkt over at garnlageret må slankes drastisk hvis du skal flytte inn? Ha en fortsatt fin dag!

Pinneguri said...

Jeg syns også knappene var fine, men du veit vel sjøl hva du vil ha. Får vi håpe ... ? Jakka var dritlekker, og det er vel sånn nye oppskrifter oppstår, er det ikke? Som Brownies: Dama som glemte bakepulver. Bare at du glemte en vrangmaske. Nydelig farge var det i hvert fall.
Ja, også gratulerer med nytt hus :D) Ble litt forvirret over hobbygåsas kommanter, men heldigvis var det ikke så skummelt.

Supernøtt said...

Den ble lekker, og feilen ser antakelig kun du og din gamle heimkunnskapslærerinne fra barneskolen ;-)

Fletter er et vanskelig kapittel for seg selv, og jeg satser på musefletter.

Maret said...

Nydelig.........kort og godt. Og den eine maska er berre å gløyme. Kun du som veit det, ikkje noko problem. Trur nok at eg også ville brukt knappane, men det er lett å fikse om du bestemmer deg for det.

God helg..

candyschultz said...

Wrong or right I think it is gorgeous. Why not just rename the stitch you used?

Mmmarianne said...

Kjempefin jakk, i deilig farge!

Unsepus said...

Jeg er enig med alle de andre, jakken ble veldig lekker og den lille "skjønnhetsfeilen" i fletten er det garantert ingen andre enn du som kommer til å legge merke til. Håper vinteren varer en stund til nå da :)

Annie said...

It's a beautiful jacket! I love the shade of green you chose.

Lena said...

Veldig, veldig flott jakke! Og det med flettene er lite viktig, så lenge resultatet ble så flott! Ha en fin helg:o)

Petunia said...

Den var jo lekker! Tror ikke du skal bry deg så mye om den lille feilen. Bare du som vet det - og vi da, men vi sier det ikke til noen;)
Ha en fin helg!

Hobbygåsa said...

Heisann! Jeg vil gjerne gi deg en utmerkelse. Du kan hente den i min blogg og kopiere den hit. Du er kreativ, flink med strikkepinner og heklenål, nål og tråd og ikke minst er du god til å skrive. Du har en virkelig inspirerende blogg. Jeg gjør som den jeg fikk den av og velger å ikke lage innlegg i bloggen min, bare dele den ut. Reglene er slik:
Awarded parties must nominate five people who have not received the award. The blogs that receive the award must serve some purpose. Awarded parties must post the award banner on their site. The banner must remain linked to the above linked site.
(Hva du gjør er jo opp til deg) Ha en fortsatt fin helg!
Oj, der kom det visst en kommentar fra deg...

Hilde C. said...

Thank you for your kind
comments :-)

Tusen takk for hyggelige kommentarer - kjekt å høre at dere likte jakka :-)

Harpa J said...

Den er så flot!

Irene said...

Nyyydelig jakke. Og det hekleteppe blir jo bare helt herlig. Ønsker deg en god helg.