17 June, 2009

Spinning


I ferien har jeg for første gang prøvd å spinne. Moren min har gått på spinnekurs, og nå har hun lært meg litt. Jeg har vært veldig spent på om jeg kom til å like det. Selv om man liker garn, så trenger man jo ikke nødvendigvis like å lage det for det. Men jeg likte det kjempegodt. Nå skal det sies at det var ikke mange meterne jeg fikk prøvd. De meterne jeg lagde var også det man kan kalle "varierte". Jeg tror jeg klarte å spinne garn for absolutt alle pinnestørrelser i løpet av de meterne. Som moren min sa: "Nå har du laget effektgarn." Jeg skjønner altså at her må det en god del trening til, men det er jeg motivert for :-)

On my vacation, I tried to spin yarn for the first time. My mother has been attending spinning classes, and she taught me some. I was really curious about whether or not I would like the spinning process. I mean, although I like yarn, that doesn't necessarily mean that I would like making it. But I did, and very much so. I didn't make many meters/yards, but the metres I made, could easily be called "varied". I ended up spinning yarn that was suitable for all kinds of needle sizes in those few metres. As my mother said: "Now you've made novelty yarn". So I see that I need to practise a lot, and I'm motivated to do so :-)

12 comments:

kamelia/ Jorun said...

Lykke til! Vi får vel se noen resultater etter hvert?
Ser veldig morsomt ut, men jeg har aldri prøvd det selv.

Gamleheksa said...

Så fin rokk, helt annerledes enn de vi har. Lykke til med spinninga. Øvelse gjør mester.

Hobbygåsa said...

Det høres spennende ut! Kan tenke meg at det ble variasjon i tykkelsen på garnet ja, jeg skjønner ikke hvordan de får det så jevnt og fint når de spinner for hånd. Men det er vel bare øvelse som alt annet :-) Lykke til - det blir spennende å se hva du får til etterhvert!

Guro said...

Sant det er gøy?
Og det tar kortere tid enn man tror å få sånn halvveis kontroll på tykkelsene. Iallfall i sammenligning med hvor lang tid det tar å få dreisen på f.eks. jevn strikking som nybegynner.

Kos deg masse!

Anonymous said...

Å så spennande!! Effektgarn er jo heilt perfekt det, til sitt bruk! :D

Anita K said...

Jøss, så spennende, men burde du ikke ha vist frem effektgarnet også??

sol said...

Det er spennende å prøve nye ting, ser mange prøver spinning for tiden. For min del kommer det på listen over "ting jeg skal prøve når jeg får masse tid". ;)

Annepålandet said...

Spinning har alltid stått som et stort mysterium for meg. Nå ser jeg at det har blitt utrolig mange, især svenske bloggere, som blir bitt av basillen, så det må jo være gøy. Og mange får til de vakreste garn, så med litt øvelse får du det helt sikkert til, så fingernem som du er. Men hva slags rokk er dette? Ikke sånn som de gammeldagse norske rokkene. Er teknikken forskjellig, tro?

Hanne said...

Så spennende (eller skulle jeg si spinnende) å lære noe helt nytt. Dette er nok et typisk arbeid hvor øvelse gjør mester, men det ser ganske morsomt ut. Og det er jo ikke verst å starte med å lage effektgarn!
Ha en fin, fin dag :-)
Pludrehanneklem

Lykkelita said...

Så morsomt - det må være utrlig gøy å lære seg å spinne!
Ha en fin sommer!

Hege said...

Heihei Hilde c! Så mye fint du lager! Du fortjener en overraskelse. Kom innom bloggen min og plukk den opp ;-)

Hilde C. said...

Takk for hyggelige kommentarer :-)

Annepålandet: Jeg vet egentlig ingenting om rokker jeg, men jeg tror denne er helt vanlig selv om den ser litt annerledes ut :-)