11 March, 2010

NoroKarius


Det ble noe restegarn igjen etter Vertigoteppet jeg heklet i fjor høst. Det har nå fått nytt liv i form av en NoroKarius og et par pulsvanter. NoroKariusen er et Karius-skjerf (link) strikket i Noro silk garden, farge nr. 84. Det har blitt yndlingsskjerfet denne vinteren. Pulsvantene fant jeg opp etter hvert. Det er jo det som er så fantastisk med hekling, at det er så lett å prøve det man hekler underveis. Sånn sett kan man nesten si at jeg heklet pulsvantene rett på hånda. Jeg har heklet fastmasker, og i det bakre maskeleddet hele veien slik at pulsvantene fikk litt struktur. Så langt har vinteren vært for kald for pulsvanter, men jeg tenker de blir akkurat passe varme utover våren. Ute har fuglene begynt å inspisere fuglekassa, og det drypper fra taket. Det går rette veien nå, mot vår og nye pulsvanter :-)I had some leftover yarn after the Vertigo blanket I crocheted last fall. The yarn has now been transformed into a NoroKarius and a pair of fingerless mittens. The NoroKarius is a Karius scarf (link) made with Noro silk garden, colour #84. It has turned into my favourite scarf this winter. I made up the fingerless mittens as I went along. One of the really great things about crocheting is the fact that it is so easy to try things on while you are making it. In that sense, I can almost say that I crocheted the fingerless mittens directly onto my hand. They are made with single crochet, but I only crocheted in the back of each stitch to create a bit of texture. So far, this winter has been to cold for fingerless mittens, but they will be perfect in the spring. Outside, the birds have started to look for a place to nest, and the snow and ice is dripping from the roof. Soon it is time for spring and new fingerless mittens :-)


9 comments:

Gamleheksa said...

Det er så nydelig farge på det garnet ditt. Resultatetene ble også flotte. I går var jeg faktisk ute uten votter, bare med pulsvarmere og det var nok ei lang stund i sola ;)

Hobbygåsa said...

Det er så flotte farger i Noro-garnet, lekkert skjerf og vanter! Minner meg forresten på at jeg har garn og mønster liggende til en Norojakke...
Åh ja, her ser det også ut som at vi skal få vår. Det er varmt og deilig ute, og den siste tiden har vi hatt masse sol :-)

Vibekes lille grønne said...

Nydelige farger både i sjal og pulsvanter! Stor sjanse for at det blir pulsvantevær snart utover nå! :)

Hanne said...

For et flott sett! Sikkert supermykt og deilig å ha på (ut fra hva jeg har hørt om Noro-garnet, har aldri prøvd det selv.)
Denne måten å hekle på minner faktisk veeeldig om det som kalles pjoning.
Pludrehanneklem

Hilde C. said...

Takk for hyggelige kommentarer :-)

Hanne: Nå måtte jeg slå opp hva pjoning er. Det ser ut som man også der stikker heklekroken i bare forreste eller bakerste del av masken slik jeg har gjort, men man bruker kjedemasker i stedet for fastmasker. Vi får si at jeg har "nesten-pjonet" med fastmaskene mine :-)

Hennes said...

Flotte ting du har laget.
Jeg er ikke flink til å strikke, men hekling begynner jeg å få taket på :O)Hekling er gøy..

Jeg har endelig fått tid til å svinge innom epla butikken din for å plukke ut noen knapper, men jeg venter litt jeg... :O)
Beklager at jeg er så treg, men det er no bare sånn med meg..

Ønsker deg en super fin helg..

Klem Linda

Sylvia said...

Å strikke rund og rundt på rundpinne går unna, men ingenting er som å hekle......da kan man være kreativ til tusen, og bare ha en maske å forholde seg til.
Når jeg sier til kunder i butikken, at det er lettere å hekle enn å strikke, ser de rart på meg, og lurer på om jeg er litt rar......he he. jeg er det også ;)
Fine pulser, helt herlige....rett fra "landeveien" som de sier i DK.

lena said...

Hei:) Ville bare si hei og så mye fint du lager! Jeg er selv en strikker, hekler og scrapper - så kommer nok til å titte innom bloggen din i ny og ne:) Mvh Lena

Maret said...

Så flott, fargen er heilt nydelig...

Ha ei fin helg.