01 March, 2009

Vårtegn nr. 1 / Signs of spring no. 1


Våren er min favorittårstid. Det kan aldri bli nok vår eller vårtegn. Ikke kan den komme fort nok heller. Heldigvis er årets aller første vårtegn bokstavelig talt i boks. Naboen min og jeg pleier hvert år å finne fram frøboksene våre, og så bytter vi frø. Ofte så er det jo så mange frø i hver pose at det ikke er mulig å få brukt dem opp selv. Vi er begge mest interessert i å dyrke ting som kan spises, og dermed er det jo enda lettere å bytte med hverandre. Nå har jeg fått oversikten, så nå er det å gå i gang med å kikke på frøkatalogene, og bestille det som mangler. Siden jeg kan motstå alt unntatt fristelser, så er jeg ganske redd for hvordan dette vil gå utover lommeboka mi...:-)Spring is my favourite season. There can never be enough spring or signs of spring. And it can't come fast enough. Fortunately, the first sign of spring is literally in box. My neighbour and I swap seeds every year. Both of us are most interested in growing things we can eat, and that makes it even easier to swap. Now I know what seeds I've got, so the next step is to look at catalogues from the garden centres. Since I can resist everything but temptations, I'm afraid this will have quite a negative effect on my wallet...:-)

8 comments:

Hobbygåsa said...

Så spennende det høres ut! Gleder meg til å se hva du får til. Jeg har lavendelfrø jeg skal så, det er første gang jeg prøver så jeg vet ikke hva det ender opp i da. Men jeg håper det blir noen grønne spirer da hehe. Ha en fin søndagskveld!
Oj glemte nesten, de bollene dine så fryktelig gode ut!!

Annepålandet said...

Jeg har også vært glad i å så om våren, men i år har jeg ikke kommet helt i gang. Én ting er at det går ut over lommeboka, det kan den vel alltids tåle, noe helt annet er om det LØNNER seg... Tror nok de tomatene jeg dyrker frem selv er blant Norges dyreste og mest eksklusive - men pytt pytt, det er så gøy at det er verdt hver krone! Kan anbefale Agurkurt, utrolig lettdyrket og med fine blå blomster som pynter opp i urtehagen - og i salaten!

Hilde C. said...

Hobbygåsa: Bollene har naboen bakt, og jeg var så heldig å få smake alt jeg ville. Lykke til med lavendelen :-)

Annepålandet: Ja det blir dyre grønnsaker, men du verden så gode de blir. Jeg plantet agurkurt i hagen tidligere, og de har selvsådd seg siden. Det er i grunnen veldig greit. De er flotte med sine blå stjerneblomster :-)

Gry said...

Det så og hørtes veldig koselig ut. Jeg er veldig glad i hagearbeid, men ikke flink til å så selv, så da går det i allefall ut over lommeboka.....
Her er det forøvrig ingenting som minner om vår i lang tid fremover;)

HPNY Knits said...

lovely thoughts of spring. I needed that!

Lykkelita said...

Åh, så gøy. Legg gjerne ut råd og vink om såing av frø. Jeg vil så gjerne få det til, men da jeg forsøkte for et par år siden kom det bare noen "sy-tråder" opp av jorda...
Gleder meg til å se hvordan våren blir hos deg.
Nydelige pulsvarmere under her! Jeg elsker også garnet Mirasol, har strikket både babyteppe og votter i det.
Ha en fin kveld:)

Anonymous said...

Gleder meg til å sjå resultatet i hagen din utover våren/sommeren! Ønsker meg kjøkkenhage, eg óg.. :)

Rebecca said...

I love to look through garden catalogues and plan what to plant. This year, I am not planting that much, just easy care plants that don't get eaten by rabbits since my garden fence needs repair. Next year, the baby will be bigger and we will be back to a normal garden, I hope.