12 March, 2009

Vårtegn nr. 2 / Signs of spring no. 2


(The Anser anser, photo taken last summer)

(Scroll down for English version :-)
Jeg har bestemt meg for å blogge alle vårtegnene i år. I dag fløy plutselig vårtegn nr. 2 forbi vinduet. Det skjedde så fort at jeg nesten ikke klarte å se det, og et øyeblikk var jeg i tvil om jeg så rett. Men samboeren min, som jobber hjemme i dag, sier han så det samme som meg. Så mens snøen laver ned igjen i dag, har Grågåsa kommet tilbake. Vanligvis pleier jeg å høre dem før jeg ser dem. Huset her ligger på en liten høyde med utsikt over nabolaget. Det pleier Grågåsa å benytte seg av. De lander hvert år med store og tydelig dunk på taket. Derfor er det blitt sånn at et stort dunk på taket betyr at nå er våren på vei. Med taket som utgangspunkt bedrives det så hasardiøs stuntflygning mellom husene, sammen med noe jeg vil tro er vill flørting mellom våryre gjess. Det blir i alle fall mange små gåsebarn rundt omkring her etter hvert, som spaserer rundt på villaveiene med en mine som forteller at dette er deres veier, så bilene får pent finne seg i å vente. Og jeg blir akkurat like lykkelig over dette vårtegnet hvert eneste år. Jeg åpnet akkurat verandadøren på gløtt, og jeg kunne høre dem "prate" et eller annet sted der ute i snødrevet :-)


I've decided to blog all the signs of spring this year. Today, I suddenly saw spring sign no. 2 fly by my window. It happened so fast that I wasn't really sure if I had seen correctly. But my partner, who works at home today, saw the same thing. So while the snow is falling from the sky again today, The Greylag goose has come back. Usually, I hear them before I see them. This house lies on a small hill, with a view over the rest of the neighbourhood. The geese take advantage of that. Every year, they land on the roof with a clear thump-sound. That's why a thump-sound on the roof means that spring is on its way. With the roof as a starting point, the geese engage in a hazardous stunt flying between the houses, together with something I perceive as intense flirting, since it always ends up with a lot of little geese children walking around on the small roads around here. They have a presence that says that this is their roads, so the cars just have to wait. This sign of spring makes me equally happy every year. I just opened the door, and I could hear them "chatting" somewhere out there in the snow :-)

9 comments:

Anita K said...

Det er jo bare deilig når du vet at nå er våren her :)

Lykkelita said...

Så herlig med vårtegn, da venter jeg på neste fra deg! Her er det nemlig få tegn til at vinteren er på hell... Men det kommer nok snart - vi har hvertfall sol:)

Hobbygåsa said...

Jøss, det er da litt tidlig er det ikke. Men flott er det, for da blir det sikkert en rask og tidlig vår - herlig! Nydelig bilde du har tatt - jeg skvatt litt når jeg så gresset hehe men skjønner det jo når jeg leser teksten din. Så herlig med alle fuglebebisene, de er jo så nydelige. Men kanskje litt vanskelig å kjøre bil ja. Hvis du bor der jeg tror du bor (eh,vanskelig setning) så er det fantastisk fint der. Ha en fin dag - gleder meg til nye vårtegn!

Annepålandet said...

Har grågåsa feilberegnet flyvetiden i år? Den må jo bli litt skuffet når den kommer til full vinter. Eller kanskje den bare gir blaffen i det og i stedet hiver seg inn i vårflørten med liv og lyst? Der har i tilfelle vi mennesker litt å lære: Blås i dårlig vær, hiv alle hemninger og lev livet...;-)

sol said...

Det var et koselig vårtegn, håper været også snart tar et hint og slår om til våren.

Anonymous said...

Jippi!! Då håper eg våren er like rundt hjørnet her óg (men ikkje i Stryn, for eg vil ha skiføre i påska.. *ler*)

Skal holde utkikk etter grågåsa, her i byen ser eg den nok ikkje så fort, men kanskje heime på garden i helga? *håpe*

Ha ei fin helg, Hilde!!

Sylvia said...

For en hyggelig vårhistorie. Håper våren er på vei til meg også......her er det nemlig høye brøytekanter enda, urk!

Strikkelise said...

Grågås på taket! Så artig.

randi K design said...

Herlig med vår, min favoritt årstid!