12 May, 2009

Plastikkforkle / Vinyl apron


Når jeg graver i hagen, så klarer jeg som regel å grise meg selv til maksimalt med jord og vann. Det er jeg lei av, og i flere år har jeg tenkt at jeg skulle hatt et vanntett forkle. Jeg kjøpte en plastikkduk til utebruk, og fant ut at jeg hadde kjøpt den for lang. Dermed ble ideen om å klippe av duken, og bruke det til forkle, født.

When I'm digging in the garden, I always end up with a lot of soil and water all over myself. I'm tired of that, and have been thinking for many years now that I need a water proof apron. I bought a vinyl tablecloth to use on a table outside, just to discover it was too long for my table. And that's how the idea with the table cloth and the water proof apron was born.Jeg klippet av omtrent en halv meter av duken. Så brukte jeg et forkle som jeg allerede har, som mal for å klippe til halvmeteren med plastikkstoff.

I cut off about half a meter of the vinyl tablecloth. I used an apron I've already got as a pattern to cut the vinyl into the right shape.Deretter klippet jeg lange remser av stoff, og sydde dem sammen på vrangsiden. Jeg vrengte deretter de lange stofftubene jeg hadde sydd, og presset dem flate.Then I cut long strips of another fabric, and sewed them into a tube on the wrong side of the fabric. Then I turned the tubes into the right side, and pressed them flat.Jeg sydde så stoffremsene på på skuldrene og i hver side i livet.

Then I sewed on the flat fabric tubes on the shoulders, and on each side of the waist.Jeg fant ut at det ville være kjekt med en lomme, og jammen gikk det bra å få sydd på en midt foran. Jeg brukte Futuregirls triks når det gjelder å sy plastikk med symaskin – link. Tiden med hagesølete klær er nå omme :-)Then I thought it would be nice to have a pocket too, and sewed one on. I used Futuregirl's advice when it comes to sew vinyl with a sewing machine – link. There will be no more soil and water spoiled on my clothes now :-)


15 comments:

Gamleheksa said...

Du verden, dette ble flott. Jeg burde hatt et slik fra topp til tå, jeg, men det blir kanskje litt klamt på de beste dagene, hehe.

God hagesommer.

amylin said...

så fint forkle! Ordentlig friske og fine farger.

Hobbygåsa said...

Så smart funnet på, og så stilig det ble! Flink er du! Jeg hadde nok trengt noe som går oppover armene jeg, skjønner ikke hvordan jeg får til møkk langt opp til skuldrene hehe. Meeen, jeg regner med at med litt mer hageerfaring så kommer triksene :-)
Stilig mann du har i forrige innlegg, litt så woo-doo aktig :-) Ha en fin uke!

Maj said...

Skikkelig flott hageforkle. Og farge og mønster passet riktig så godt til formålet.

Hanne said...

Stilig! Og så kjekt med instruksjoner!

Moan said...

Dette MÅ prøves!
Bærre lækkert!

Wendy said...

Fantastic! Your apron is practical and fun at the same time.

Pinneguri said...

Så flott, så praktisk, og særlig med den lomma. Kanskje du skulle hatt en hempe til greinsaksa, og en brystlomme til notisblokka, og overtreksdress i samme stoff til kamera, og hvor gjør du av matpakka, termosen, og den vesle spaden?
Kanskje du har født en butikk?

innfall said...

Så sommerlig og praktisk! Men hva med noen matchende gamasjer til, jorden kommer til overalt, vet du ;-) Ajaj, den som hadde hatt en symaskin!

Alexandra said...

What a wonderful idea! Practical and beautiful!

Line Kristine said...

Så lurt! Og forkleet ble kjempefint! :)

turvid said...

Kjempefint forkle!

Habitata said...

Nydelig og så blir man jo i godt humør av å se på det!

Marit said...

Dette var fint og kjempesmart.

Susanne said...

Fint forkle, Hilde.

Jeg selv skulle gjerne ha lagd meg et lignende, til å bruke feks når jeg planter om blomster eller når jeg vasker klær for hånd.