05 May, 2009

Deilige mai / Lovely May


Kirsebærtrærne er i blomst / The cherry trees are blossoming.


Jeg har vært på inspirasjonsbesøk hos naboen, i drivhuset hennes. Som dere kan se på bildet av henne, og en av lavendlene hennes, så har hun definitivt grønne fingre. Jeg tror faktisk ikke de kan bli særlig grønnere. Etter hvert har urteinteressen hennes også ført til at hun har utviklet ulike urteprodukter [Link]. Jeg har hatt gleden av å dilte etter henne rundt i hagen som "lærling" i flere år, og det er et privilegium. Hun anslår at hun har ca. 40-50 forskjellige typer urter i hagen, men har vært oppe i rundt 70. Da snakker vi ikke bare om de urtene vi er vant til å spise, men i henhold til et bredere urtebegrep. Eksempelvis er løvetann en urt, og det er jo mye hyggeligere å tenke på den som det, enn som ugress. Etter en runde i hennes hage og drivhus, får jeg alltid kjempelyst til å gå rett hjem og stikke spaden i jorda :-)I've been on an inspirational visit in my neighbour's greenhouse. As you can see on the photo of her and her gigantic lavender, she definitively has got green fingers. They probably can't become any greener. She has taught me lots and lots about gardening. She estimates that she's got around forty to fifty different sorts of herbs in her garden, but she has had as much as seventy. After visiting her garden and greenhouse, I always come home and just want to start digging :-)En velvoksen sitronmelisse / Lemon balmRosmarin / RosemaryMai er en deilig måned, og det er nok flere enn meg som syns det. Disse to guttene så ut til å storkose seg :-)

May is such a lovely month. I believe these two little boys would agree :-)

13 comments:

Lykkelita said...

*Sukk* Så herlig inspirasjonskilde du har hos naboen da:) Heldig!
Nydelige bilder, skjønner godt at du får lyst å stikke spaden i jorda!

Wendy said...

I can see how you are inspired by your neighbor's greenhouse. She sounds like an interesting person and a great resource.

Annepålandet said...

Åh, jeg har alltid drømt om en stor urtehage - men jeg vil helst slippe å spa selv... Luke, derimot, er jeg ganske god på. For en deilig dag du har hatt - nydelige bilder!

Pinneguri said...

Helt enig i det utvida urtebegrepet. Bare en liten påminnelse om at AKKURAT NÅ er det beste tidspunktet å lage laksepai med nesle og (litt) skvallerkål :D

Hele mai ligger fortsatt foran oss, er ikke det godt å tenke på?

mimouna said...

Mai er en flott måned ja. Og så koselig nabo du har. Kjekt med masse grønt. :o)

Hobbygåsa said...

Åh det må jo være en drøm å ha en slik læremester! Det ser så herlig ut og fremfor alt deilig avslappende å ha en slik hobby. Flotte bilder - og ja - mai er en utrolig flott måned!

Maret said...

Ja, no er det ei flott tid vi går i møte. Berre så synd at det går altfor kjapt, denne sommaren...

Alexandra said...

What a beautiful greenhouse! I feel like planting something, just looking at the pictures!

Supernøtt said...

Om ikke gresset er grønnere på andre siden, så er i alle fall urtene større hos naboen ;-)

For en inspirasjon og en læremester du har - herlig!

Candy Schultz said...

Well that just makes my little bits of lavender look rather paltry. Maybe if I had a greenhouse.

Hope you are well.

moni said...

så vakre vårlige bilder du deler med oss, herlig:) Ønsker deg en nydelig onsdagskveld:)

turvid said...

Herlig! Jeg har visst én urt i hagen jeg også..., men den er det mange av *lol*

Sommertid said...

Tror vi alle har litt "urt" i hagen jeg ...noen enormt mye !
Ellers forbinder jeg mai mnd med festiviteter..konfirmasjon,17 mai og en del bryllup...så frem med finstasen her er det :)
Ha en forts fin torsdag...her regner det på mårrakvisten.