26 April, 2009

Girlandere / Garlands


Dette girlanderprosjektet startet jeg med i januar, da jeg bestemte meg for å lage en bursdagsgave. Så laget jeg en til som gave. Så ville moren min gjerne ha en i forbindelse med at hun arrangerer bursdager på låven. Deretter ville jeg ha en selv. På dette tidspunktet var jeg kommet så godt i gang at jeg ikke riktig klarte å stoppe. Sånn kan det jo rett og slett gå når man storkoser seg :-)This garland-project started in January, when I decided to make one as a birthday present. Then I made another one as a gift. Then my mother wanted one to use when she arranges birthday parties in her barn. Then I wanted one for myself. At this point in time, I had such a good time making them, I couldn't really stop :-)


Når det gjelder bokstavene på noen av girlanderne, lette jeg etter ulike løsninger. Jeg fant ut at det som passet meg best, var å klippe ut bokstavmaler, og male bokstavene på med tekstilmaling. Jeg har brukt Palett som selges gjennom Panduro. Malingen fikseres enkelt i stekeovnen, og etter det så tåler den vask.When it comes to the letters, I looked for different solutions. I decided that the solution I liked the best, was to paint them on with textile paint. The paint is easily fixated in the oven, and is then washable.Vil du se mer, så finner du flere bilder og girlandere på Flickr eller i DaWandabutikken min.If you want to see more, there are more pictures and garlands on Flickr or in my DaWanda shop.Vil du se enda flere typer girlandere, så har Ravenhill laget en flott versjon, og i A's almanakk finner du en flott en i papir.

If you want to see even more garlands, Ravenhill has made a great version, and in the blog A's Almanakk you'll find a great one made with paper.

14 comments:

moni said...

så fine girlander du har laget:) det er veldig fint å pynte med det til bursdag eller generellt på et barnerom:) Ønsker deg en nydelig kveld:)

Lykkelita said...

Så festlige! Har faktisk ikke sett slike før... Men du er nå så flink å sy da - jeg har slitt med rett sømmer i dag. Blir ikke venn med den hersens symaskinen.
Ønsker deg ei fin uke:)

Annepålandet said...

Hei hei! Så flotte vimpler! Jeg har også brukt Palett - til stofftrykk. Jeg strøk med strykejern, men har ikke forsøkt å vaske det enda. La du stoffet i stekovnen??? Ble det ikke sprøtt da?

Morsomt at du linket til papirvimplene mine. Det er jo latmannsversjonen - og de er nok ikke så holdbare som dine. Det er egentlig ikke papir, men tynn kartong, til scrapbooking, tror jeg. Jeg bare klipte ut med saks, brettet kanten og stiftet fast til snora med stiftemaskin. Det tok 5 minutter - greit for den som er lat... ;-)
Men jeg tror jeg skal sy noen Gratulerer-girlandere som dine , til sommerens hage-bursdager! Kjempefine!

mreteveian said...

Så flotte! Liker at du har litt av hvert mtp farger og med/ uten dekor eller bokstaver :-)

Hilde C. said...

Takk for hyggelige kommentarer :-)

Moni: Takk, og jeg er enig :-)

Lykkelita: Jeg har trent endel for bli litt bedre venner med symaskinen. Det var ingen god kjemi mellom oss i begynnelsen kan du si :-)

Annepålandet: Jeg syns papirvimplene dine er en god idé jeg, selv om de er den såkalte "latmannsversjonen".
Jeg startet også med å bruke strykejern, men fant ut at det ville ta lang tid med mange bokstaver. På flasken er det oppgitt at det kan fikseres i stekovnen. Stoffet og malingen blir ikke sprøtt i stekovnen. Men stoffet bør være forvasket, ellers så krymper det litt slik det ville gjort i første vask :-)

Mreteveian: Takk, det finnes jo utrolig mange måter å utforme dem på med tanke på ulike stoffer, og det var nok en stor del av grunnen til at jeg syns det er så morsomt :-)

Hobbygåsa said...

Så stilige! Og nå vet jeg hvor jeg skal henvende meg ved neste festlige anledning også. Skikkelig fine!

Ravenhill said...

Du har laget så mange flotte typer!! Herlig å se slike fantasi. Takk for hyggelig ord om mine! :)
~Emily xx

Bea said...

Så utruleg flotte! Du, hender det nokon gong at du bobler over av kreativitet? Blir heilt satt ut over kva du kjem på, eg.. :)

Maret said...

Supert...
Først tenkte eg: at ho gidder.. Etter lenger ned på lista eg kom, meir overraska blei eg.. Dei er jo kjempeflott og kan brukast til mange anledningar.
Noko slikt kunne eg ha hatt tenkt meg på hytta......
Knallgod ide...

Guro said...

fantastisk fine girlandere!
har lenge tenkt på å lage noen, og gleder meg til å få symaskin igjen. ville være fint å ha en bursdagsgirlander som man tok frem hver gang det var en bursdag å feire. det er jo faktisk mulig å hekle en også...

garnlykke said...

Så flotte! En kjempegod ide å ha en med "Gratulerer" eller "Hurra" på som kan tas frem hver gang det er noe å feire i heimen:)
Ha en god helg!

twistedinstitches said...

Most wonderful idea! I love what you did~how creative!!!!

Siddis-in-houston said...

Hei så flotte, har aldri sett slike før! Var innom butikken din, kan jeg spørre hvilket garn du har brukt på wristwarmerne winter jewellery? De multicolored, har nemlig begynt på en babyjakke som kan se ut som samme garnet, men er ganske sikker på at jeg trenger mer... takk for titten og ha en fortsatt flott uke!

Hilde C. said...

Takk for hyggelige kommentarer :-)

Thannk you for your kind comments :-)

Guro: De kan nok både hekles og strikkes. Jeg har sett heklede et eller annet sted, men kommer ikke på hvor akkurat nå :-)

Siddis-in-Houston: Jeg har brukt Opal Hagebutte. Hvis det er det samme garnet, og du trenger mer, så tror jeg at jeg har mer liggende. Hva med et garnbytte i så fall? :-)