02 April, 2009

Lilla dukkeskjerf og lue / A doll's hat and scarf


I forrige innlegg så skrev jeg at jeg hadde heklet lilla skjerf til niesen min sin Baby Born dukke. En strikket lue ble det også. Jeg har skrevet ned oppskriftene i tilfelle det er andre som også ønsker å lage noe slikt. Oppskriften kan inneholde feil og mangler. Dersom du prøver oppskriften, og noe virker underlig, så er det fint om du tar kontakt med meg :-)

In my previous blog post, I wrote about making clothes to my niece's new doll. I also crocheted a spiral scarf, and knitted a hat, both in Kid Silk Haze. If anyone is seriously interested in an English version of the patterns, feel free to contact me. My e-mail address is on the right side of the blog :-)Spiralskjerf til Babyborn:

Garnet er Kid Silk Haze (under et nøste til både skjerf og lue), enkel tråd, heklekrok nr. 3.5

1. omg: Legg opp antall luftmasker i forhold til hvor langt du ønsker at skjerfet skal være. Jeg la opp ca. 110 luftmasker, og da blir skjerfet ganske langt.
2. omg: Hekle to staver i hver luftmaske.
3. omg: Hekle to dobbeltstaver i hver stav.


Lue til Babyborn:

Heklekrok nr. 3.5
Strikkepinner nr. 4

1. omg: Bølgekanten på lua lages først, med enkel tråd. Legg opp 55 luftmasker. La luftmaskene være litt løse, eventuelt kan du legge opp luftmaskene med en litt større heklekrok enn nr. 3.5, for så å gå tilbake å hekle med nr. 3.5 igjen. Avslutt med å feste siste luftmaske i den første luftmasken med en kjedemaske, slik at du har en luftmaske-ring.
2. omg: I den første luftmasken hekler du først fire luftmasker (regnes som den første dobbeltstaven), og deretter to dobbeltstaver. Deretter fortsetter du å hekle 3 dobbeltstaver i hver luftmaske runden igjennom. Avslutt runden med å hekle en kjedemaske i den første dobbeltstaven på runden (som ble heklet med 4 luftmasker). Nå er bølgekanten ferdig. Resten av lua skal strikkes.

Jeg har brukt strømpepinner nr. 4. Herfra skal det brukes dobbel tråd dersom du bruker det samme tynne garnet som oppgitt i oppskriften. Her skal du plukke opp masker fra den første omgangen med luftmasker som du la opp da du heklet bølgekanten. Plukk opp 64 masker, det gir deg 16 masker på hver pinne. Strikk 2 rett og 2 vrang til du har strikket ca. 4,5 cm .

Nå begynner fellingen.
1. Fell den første masken på hver pinne (til sammen 4 felte masker på omgangen).
2. Gjør som omgangen over (1.)
3. Strikk en omgang uten felling.

Gjenta 1.-3. over her 3 ganger. Deretter feller du den første masken på hver pinne hver eneste omgang til du har 2-3 masker igjen på hver pinne. Avslutt med å tre tråden gjennom de resterende maskene, og trekk lua sammen i toppen. Hvis du lurer på målene, så skal den strikkede delen måle 10 cm fra maskene du plukket opp til toppen av lua.

16 comments:

Nitus said...

Så fin lue og skjerf til dukken.
Takk for oppskriftene

Hanne said...

Et kjempefint sett! Snilt av deg å legge ut oppskriftene :-)

Frøken Fryd said...

Så fin. Skal heilt klart ta vare på den oppskrifta, om ikke jeg strikker(prøver stadig å komme over prestasjonsangsten min), vet jeg at mamma nok vil strikke til barnebarnet sitt.

Å takk for skryt av bilder. Skitur anbefaltes på det sterkeste, en blir helt hekta.

god helg

Hobbygåsa said...

Så søt dukken ble, det var et skikkelig nydelig sett du har laget! Desverre finnes det ikke dukker jeg kan strikke til i familien ellers hadde jeg jammen brukt oppskriften. Ha en fin helg!

lene/lykketrollet said...

Heldige BB. Nydelig sett

garnlykke said...

Så søtt!

Annepålandet said...

Så fint!!! Eksklusivt dukketøy er sikkert populært. Dessverre har jeg ingen dukkemammaer (eller -pappaer...) å strikke til, men det kribler litt i fingrene, for jeg har alltid syns det har vært så gøy å lage dukketøy.
Ha en fin påske - med masse sol, naturligvis!

Lykkelita said...

Så snill du er som deler - settet var virkelig søtt!
Kan tenke meg niesen din er strålende fornøyd med tanta si for tida:)
Stor klem fra nord.

sol said...

God påske!

HPNY Knits said...

adorable!

Rebecca said...

Thanks for posting the patterns! My niece has a Baby Born doll and I don't have access to measure it, so it's nice to see patterns so I can make her gifts.

Maret said...

Så søtt...

Ha ei fin påske.

candyschultz said...

This doll is very well dressed.

Maria said...

Så flotte dukkeklærr ;) Så flink du er!
Klem Maria fra Idekroken

Inger-55 said...

Så søt lita dukkefrøken! Og tusen takk for oppskrifta. Snill er du som deler den med oss! Jeg skal kjøpe dukke til barnebarnet og begynne å strikke garderobe. Jeg er så fasinert over de dukkene som prater og gråter. Blir sikkert morsomt for meg å leke med den! Og jeg var en skikkelig dukkejente da jeg var liten!
Ønsker deg en knallfin påskeuke!

Lena said...

Så flott dette settet ble! Jeg har heller ingen små jenter i familien som leker med dukke, men jeg har da dukke selv! Så takk for mønster, det er faktisk gøy å strikke/hekle dukkeklær. Ønsker deg en riktig god påske!