27 January, 2009

Vinterskjørt / Winter skirt


Jeg har i mange måneder tenkt på at jeg ville sy meg et vinterskjørt. Jeg har lurt masse på hvilket stoff jeg skulle bruke, lett etter mønster, og tenkt masse på hvordan det skulle se ut. Da jeg var innom Panduro i forrige uke, så jeg plutselig stoffet jeg ville ha. Et stykke ullfilt i en dyp plommefarge. Jeg skjønte plutselig at jeg var lei av å tenke frem og tilbake på alt mulig. Så jeg bestemte meg for å gjøre det så enkelt som det var mulig å gjøre.Jeg målte meg selv på det bredeste, og klippet ut et rektangel i forhold til det. Så sydde jeg sammen de korte endene slik at jeg fikk en tube, som jeg tredde på meg. Så satte jeg en knappenål i hver side i livet, og sydde det inn. Deretter sydde jeg en løpegang oppe og tredde i buksestrikk. Så la jeg opp skjørtet nede slik at det fikk passe lengde. Det hele var gjort på utrolige 30 minutter. Det var nesten ironisk at det gikk så fort, med tanke på all tiden jeg har brukt på å fundere på det. Stoffet er som sagt ullfilt, og det er deilig varmt og lunt. Nå er jeg klar for en tur ut i vinteren :-)For many months, I've been thinking about sewing myself a winter skirt. I have spent a lot of time thinking about fabric, try to find a pattern, and thinking about how I want it to look. Last week, I visited a shop, and suddenly I saw the fabric I wanted to use. I suddenly realized I was quite tired of thinking about this skirt. So when I got home I sat down with my sewing machine, and decided to just sew a really simple one.I measured myself around the hips, and then cut a rectangle. I sewed the rectangle to form a tube. Then I put on the tube, and put some pins on each side of my waist. Then I sewed it to fit. I decided to just insert an elastic band around the waist, and folded and sewed to get the desired length of the skirt. All was done in 30 minutes. It was almost ironic that I have spent so much time thinking about it, and actually just used 30 minutes to sew it. It is made of felted wool in a deep plum colour, and it feels warm and lovely. Now I'm ready for a winter walk :-)


14 comments:

Wendy said...

Sometimes I also think too much about a project instead of just starting it. Your skirt looks great. It was probably nice and warm for your winter walk. Oh, I wish it snowed in Texas but we only seem to get ice storms.

Inger-55 said...

Det ble jo kjempefint! Og slike skjørt er litt uformelle. Fint å bruke til tights og en røff genser!

KLÆMMMM

candyschultz said...

It looks lovely and you know you take absolutely gorgeous photographs. I would never have thought to hang it from the tree.

Sylvia said...

...og jeg som strikket mitt lilla skjørt i tynn alpakka på pinne nr 3, og brukte sååå lang tid. Og du som bare kutter og syr sammen på null komma niks, og får et finere skjørt enn det jeg fikk. Mitt er litt for stort, så jeg må nok gi det bort, sukk. (men jeg har allerede bestillt et i lin fra Haugland, en klesleverandør, så det blir skjørt på meg alikevel, i lilla, selvfølgelig.

Lykkelita said...

Så fint det ble! Hjelpes altså, for et kreativt vesen du er:)
Kos deg i vinterskjørtet... Flotte bilder var det også:)

Hobbygåsa said...

Å dæven, dette fikk du til å høres veldig enkelt ut! Så flott det ble da, det kan umulig være så lett hehe. Nydelig farge du har valgt også, dette kan du være stolt av Hilde! Herlig vinterbilde du har nederst også.

Merethe said...

Ja, hvorfor gjøre det innviklet når det går ann å gjøre det enkelt. Graturlere med nydelig skjørt ;)

Anonymous said...

Nydelig farge på skjørtet, og eg er sikker på at det er både varmt og godt å gå i (det høyres enkelt ut, ja.. men eg er no ikkje heilt sikker.. hehe)

Masse snø har dåkke! Her er det bart, og det ser ut som det blir slik ei stund framover. I grunn like greitt, for alternativet er ofte slaps eller holkeføre her hos oss ;)

Ha ein fin kveld!

Humletussa said...

Kjempefint! :) Takk for titten

Felisi said...

Lekkert skjørt! Og flotte bilder som alltid...

Det ligger en award (eller to) til deg i bloggen min :)

Mary, Mary... said...

Bravo on the skirt! Yes, i have lots of fabric and patterns that need to get married. ;) FYI--remember to hang weights from the bottom edge of your knitting when using the knitting mill. I use paperclips with metal discs from the hardware store--this will really help with those dropped stitches. It's almost impossible to crank backwards and correct a stitch. Good luck!

Rebecca said...

Great skirt! Maybe you just needed the right fabric to make your decision.

Hilde C. said...

Wendy: Thank you for your nice comment. Ice storms sound quite cold, maybe you need a skirt after all ;-)

Inger: Ja det er herlig uformelt :-)

Candy: Thank you :-)

Sylvia: Skjørtet ditt ble kjempefint. Jeg er veldig imponert over at du gjennomførte et så stort plagg som et skjørt på pinne 3 :-)

Lykkelita: Takk! Ja jeg koser meg i skjørtet, godt og varmt :-)

Hobbygåsa: Takk! Jo det her var faktisk veldig enkelt :-)

Merethe: Ja ikke sant. Takk for hyggelig kommentar :-)

Bea: Takk, og det er helt sant at det var enkelt :-)

Humletussa og Felisi: Takk for hyggelig kommentar :-)

Mary: Thank you for your tip. I will try absolutely try that :-)

Rebecca: Thank you! Yes, I think you're right :-)

mimouna said...

Skjørtet ble lekkert, jammen er det enkle ofte det beste ja. Fargen og stoffet var så flott i seg selv at det ikke trengte masse detaljer og dill-dall.

Ha en fin uke! :o)