04 November, 2008

Karius


For en stund siden så jeg et skjerf på Sylvia sin blogg som jeg falt for, og der sto også oppskriften. Jeg likte både formen på det og fargene. Sylvia kaller det krølleskjerfet, og andre kaller det Karius. Det har visstnok gått som en liten farsott blant norske strikkere. Etter litt leting har jeg skjønt det slik at Kariusoppskriften kommer fra en dame på forumet Hobbyboden. Karius har også sin Baktus. Karius er strikket i glattstrikk, mens Baktus er strikket i rettstrikk. På The Nerd and the needles-bloggen er et eksempel på Baktus, samt en oppskrift på engelsk. Jeg har brukt noe over et nøste med Mirasol fra Du Store Alpakka (den røde bunnfargen). De oransje og brunoransje stripene er alpakkagarnet Inca fra Rauma Ullvarefabrikk. Pinner nr. 3,5. I går måtte jeg ta med meg Kariusen min på tur langs Bunnefjorden, og det fungerte akkurat som det skulle :-)A while ago I saw a scarf on Sylvia's blog that I liked very much. The scarf is called Karius, and seems to be very popular among Norwegian knitters at the moment. Karius is a stockinette version. There is also a garter stitch version called Baktus. On the Nerd and the needles blog you can find an English pattern. I've used a bit more than one ball of the alpaca yarn "Mirasol" from "Du Store Alpakka" (the red colour), and the orange stripes are knit with the alpaca yarn "Inca" from "Rauma Yarns". I've used needles 3,5 mm. Yesterday I had to take my Karius out walking by the Bunnefjord, and it worked perfectly :-)

22 comments:

Jorun said...

Nydeligste fargene jeg har sett på Baktus skjerf hittil!

Supernøtt said...

Ordentlig flott skjerf! Stripene var så smekre, akkurat passe mengde og avstander. Du er fortsatt genistrikker nr.1!

Pinneguri said...

Jeg syns også dette er ett av de beste Baktusskjerfene jeghar sett - det er et flott forhold mellom stripene og bredden.
Og - det nederste bildet var bare helt ... Underskjønt! Jeg vet du ikke liker at jeg bruker store ord, men hvordan skal jeg kunne la være?! Nydelig var det!
(Verifiseringskoden er treffende nok munndepot ...)

Guro said...

Bare Må kopiere fargevalget :-), hadde du kjent meg ville du forstått hvorfor, helt perfekt og akkurat "mine" farger...

Anonymous said...

It is a beautiful scarf. I like the red and orange together.
I'd like to take a walk by the Bunnefjord also. I looks so serene.

Anonymous said...

I love this color combo! Your scenic pic is very beautiful as well...

:)

Candy Schultz said...

That is an unusual shaped scarf. I like the colors also.

Candy Schultz said...

Thanks Hilde. I am exhausted but happy. I hope this means a new direction for the whole world.

Monicas said...

Heisann....kan jeg spørre deg om å få mønsterte på det skjerfet har innlegg på i april?
Det var nydelig kombimert med pinner og heklekrok.,..jeg er innmari elendig i å lese engelske mønstre.....

Hilde C. said...

Kamelia: Takk!

Supernøtt: Genistrikker nr 1 du - det var ikke så verst å bli utnevnt til det på en vanlig tirsdag, men om det er sant er en helt annen sak ;-)

Supernøtt + Pinneguri: Artig at dere kommenterer stripene. Jeg gjorde mitt beste for å få det til å se heeelt tilfeldig ut, og det kan være ganske vanskelig egentlig.
Forøvrig Pinneguri, er det hyggelig at du ikke tar verifiseringskoden på alvor og setter ordene dine i munndepot, men slipper dem ut :-)

Guro: Bare kopier ivei, det er kjekt å høre at du liker fargevalget :-)

Wendy + Twistedinstitches: Thank you for your kind comment :-)

Candy: Yes, let us hope it means a new direction for the whole world, we need that :-)

Strikkelines: Ang skjerfet i april, så handler det nok mer om å lære seg en metode, heller at det er en spesifikk oppskrift. Når du har lært metoden, legger du opp så mange luftmasker som du vil at skjerfet skal være bredt, og fortsetter til det er så langt som du vil ha det. I aprilinnlegget er det en link til en blogg som forklarer fremgangsmåten på norsk. Det er litt plundrete i starten (spesielt første omgang), men det blir enklere etterhvert. Lykke til :-)

Lykkelita said...

Åh, fant deg på bloggen til strikkingogsånt, og det er jeg lykkelig over. For en fin blogg du har og så utrolig mye vakkert du lager. Håper det er greit at jeg linker til deg.. Det karius-skjerfet var utrolig fint, ser for meg et par julegaver av det:) Hilsen Elisabeth

Maret said...

Flotte farga, det der..

Eg har og strikka desse skjerfa, på strikkemaskin. At dei hadde eit navn, det var nytt....
Så lærte eg noko i dag også.

Hobbygåsa said...

Dette er bare helt nydelig Hilde! Du har klart å få det til å se helt tilfeldig ut med fargene - helt perfekt! Det spørs om jeg ikke må herme her hehe, et slikt skjerf tror jeg ikke jeg kan være uten...
Og Bunnefjorden ser herlig ut, selv uten badeliv. Ha en fin helg!

turvid said...

Lekkert skjerf!

Candy Schultz said...

Hilde I have to ask because it has been driving me crazy. What are those things in your blog name? I think it is a beautiful photo but I cannot figure out what would be that perfectly flat.

I am almost finished with my very first sock.

Hilde C. said...

Lykkelita: Det er bare hyggelig om du linker til meg :-)

Candy: I sure do not want to drive you crazy, so I guess I will tell you what it is: wristwarmers: http://knittingplace.blogspot.com/search/label/wrist%20warmers

Good luck on finishing your first sock :-)

Mary, Mary... said...

Wonderful colors and you know how I feel about snow pix...;)

Anonymous said...

dette er et at vi flotteste Kariusene jeg har sett!!
Nyyydelig høstskjerf!
:)

Anonymous said...

Næmmen.....så lekkert skjerf du har laget da, Hilde!! Også i "de rette " fargene da, hi hi!
Det er bare et så morsomt skjerf å strikke, og deilig å ha på seg er det også. Et nydelig stykke arbeide, om jeg kan si det sånn!!
Og takk for gratis-reklamen!!

Anonymous said...

Så ut som Karius funket perfekt ja, bjørka så svært så varm og fornøyd ut ;o)
Lekre farger!

Meagan said...

This is a very beautiful scarf, I have a skein of Kauni Effektgarn EQ which I am inspired to use to make one! And what a gorgeous landscape you have :)

Elin H. said...

For et nydelig skjerf, og veldig fine farger :) Så flink du er.