20 November, 2009

Tilbake igjen / Back again


(Scroll down for English version)
Tusen takk for alle hyggelige kommentarer og god bedring ønsker. Det varmer godt. Først tok svimmelheten meg, og deretter tok utmattelsen meg. Nå går det heldigvis bedre. Jeg er ikke svimmel lenger, og jeg har fått litt mer energi. Det har ikke skjedd så veldig mye på hobbyfronten, men litt har jeg gjort. Jeg har brukt mest tid på å holde knappeshoppen min oppe. Mange nye knapper har kommet til, og enda flere vil det bli etter hvert.

For kort tid siden så fikk jeg en hyggelig og veldig spennende kommentar angående de fingerhekla sitteunderlagene som jeg fant opp i 2006. Det har vært morsomt å se hvor mange som har hevet seg på denne ideen og laget sine egne. En ting som stadig kommer opp dog, er frustrasjon over at det er et møysommelig arbeid å sy dem sammen. Men så kom denne kommentaren:

"Elin said...
Hei! Vart så inspirert at eg berre måtte prøva med ein gong. Kjempefin ide! Men å sy det saman tok så veldig lang tid!
Så eg har gjort noko anna:
Eg har festa dobbeltsidig tape på ei papplate stor nok til å romma storleiken på sitteunderlaget. Så har eg "limt" fast spiralen med remsene på plata. Deretter pensla eg eit godt strøk med naturgummi (flaske kjøpt på Panduro) på den sida som vender opp. Når det tørka er det både limt saman OG det er vanntett på eine sida.
På den måten vart prosjekt "sitteunderlag" nett så kort og greit som eg ville det skulle vera - og resultatet vart kjempefint:-)
Ps. Om du har pensla for lite på er det berre å ta eit nytt strøk når det er tørt:"

Tusen takk for tipset Elin - du er lur du! :-DThank you for your kind comments and well wishes while I've been ill. First, the vertigo got me, and then fatigue. Now I'm not dizzy anymore, and I've got a little more energy. I haven't been doing a lot of crafting, but a bit. Most craft related activity has been about my button shop on DaWanda. I've uploaded many new buttons, and more will come.

And then some news about the butt cushions I made a couple of years ago. I got a smart advice from blog reader Elin, concerning how it's possible to assemble the butt cushion without sewing it together: Take a cardboard plate, and put double sided tape on it. Then you can glue the "snakes" in place, forming a spiral. Then you put on liquid rubber. When it has dried, it is both glued together and water repellent.

This blog has got really clever readers. Thank you Elin :-)

12 comments:

Sommertid said...

Så fint at du er på bedringens vei og orker å blogge litt. Det tar sin tid å bli kvitt virus på balansenerven. Så fine knapper du lager, det er nok morsomt å finne på nye "ansikter/fronter" til dem.

God helg :)

♥ Gamleheksa ♥ said...

Så koselig å høre at du er på bedringens veg. Skynd deg sakte frisk. Ikke stress med det, da blir det kanskje bare værre igjen. (Jeg snakker dessverre av erfaring) Fortsatt god bedring.

Hobbygåsa said...

Så koselig at du er tilbake igjen Hilde, vet du jeg tenkte faktisk på deg før i dag da jeg gikk tur med hunden. Kjedelig å bli så syk igjen, særlig etter at du var kommet litt igang, men nå får vi håpe det bare går riktige veien heretter! Ha en riktig fin helg Hilde - vet du, jeg gleder meg til pusebilder jeg :-)

Guro said...

Så godt at du er bedre - må du få det bare bedre og bedre fremover! :)

Takk for at du deler tipset til sitteunderlag. Jeg holdt nemlig på å gi opp underveis da jeg lagde ett, og lovet meg selv at jeg aldri skulle gjøre det igjen. Synd - for de er jo så fine! Nå tror jeg at jeg skal tørre.

ANNEPÅLANDET said...

Der er du jo igjen! Har savnet blogginleggene dine vettu. Godt å høre at det går fremover - det er ikke noe gøy å være syk.
Ha en fin helg!

Ida Victoria said...

Oh, tøffe knapper!
Jeg abefaler deg å stikke innom denne etsyshoppen: http://www.etsy.com/shop/sewingrabbit
Jeg har kjøpt en del kjempesøte knapper derfra :)

Godt du er på bedringens vei. Man må høre på kroppen, og ta det med ro.. (det lærer jeg også på den harde måten nå..)

Lena said...

Koselig å ha deg tilbake Hilde:o) Hadde også virus på balansenerven tidligere i høst; det er særdeles ubehagelig! Så det er godt å høre at du har blitt bedre, også fra utmattelsen:o):o) Ha en fin helg videre! Klem, Lena

Sylvia said...

Flott å ha deg tilbake igjen, Hilde.
Vet du, de sitterunderlaga dine er bare geniale, og jeg sitter faktisk på et nå!!! Er enig i at det aaaalt for lang tid å sy dem sammen (gisph), men det var jo en god ide vi fikk av henne som du fikk en mail av.
Jeg har også tenkt på at om man syr innimellom hver orm med en annen farge, og lager et stjernemønster, så henger den også sammen.
Jeg har også gitt tipset videre til kunder i butikken, som vil ha noe hjemmelaget å sitte på. Håper det er grei? Ideen er jo genial, og store og små kan lage dem sammen.

Guro said...

Hei!
Så fint å se at du er litt bedre nå. Av en eller annen grunn hadde jeg ikke fått med meg at du har en egen knappeshop. Sååå mange fine knapper! Jeg har akkurat fått øynene opp for å trekke knapper selv, men det er veldig småskala foreløpig, kun til prosjektene jeg lager :)
Velkommen tilbake, glad for å "se" deg igjen!

Anonymous said...

Heisann! Elin heiter eg, og det var eg som la inn ideen om naturgummi på sitteunderlaga. Kjekt at du likte den:)
Er ikkje bloggar sjølv, men er bloggelesar av rang. Synes du har ein kjempefin blogg med masse gode idear!

Hilde C. said...

Tusen takk for tipset Elin! Det er hyggelig å få et så godt tips fra en bloggleser :-)

Hanne said...

Næh - det tipset ang sitteunderlag var bare genialt. Her hos meg stoppet produksjonen litt opp ettersom monteringen med nål og tråd gikk hardt utover både fingertupper, framdrift og tålmodighet. Elins variant skal testes - jeg har en bærepose full av ferdig heklede, men foreløpig utovede "sittepølser".

Godt å lese at formen din er bedre. Ønsker deg en fortsatt stigende formkurve!

Pludrehanneklem