09 October, 2010

Høst / Autumn


Jeg er ikke noe høstmenneske. Humøret har alltid pleid å synke noen hakk når høsten kommer. For noen år siden bestemte jeg meg for å prøve og like høsten litt bedre. Jeg har trent på å se det positive ved den, og etter hvert så har denne årstid blitt triveligere enn den pleide å være. Masse stearinlys, te og trær som kler seg utagerende i gult, rødt og oransje hjelper på. Dessuten så hjelper det å gjøre litt forberedelser til neste vår.

I've never been very fond of the autumn, but a few years back I decided to try to like this season a bit more by focusing on the positive sides about it. Having lots of candles burning as the nights turn darker, drinking tea and seeing the trees dress in yellow, red and orange, helps. It also helps to spend some time preparing the garden for next spring.
I dag har jeg plantet noen titalls løker i en av kjøkkenhagekassene. Forskjellige typer tulipaner i krem, lys rosa og mørk lilla (eller såkalt svarte tulipaner), samt noen allium "Purple sensation" (eller "lilla baller" som jeg så poetisk kaller dem). Jeg gjorde det samme for noen år siden, og ble kjempefornøyd (bilder nedenfor).Today, I've planted tulip- and allium "Purple sesation" bulbs in one of my kitchen garden boxes. I did the same thing a few years back (photos below), and liked the result very much. I couldn't get hold of the exact same bulbs as I used last time, but that's not important. I'm really looking forward to seeing how it will turn of this time around :-)Utvalget av tulipaner var litt annerledes i år, blant annet så fant jeg ikke yndlingstulipanen "Queen of Night", på bildet under her forsvart av en liten edderkopp. Men jeg fant noen som lignet. Jeg gleder meg til å se hvordan resultatet blir til våren.Pusjkin på sin side setter pris på at matmoren hans går ut og kaster rare baller rundt i kjøkkenhagen :-)Pushkin says he likes that I'm throwing balls around in the kitchen garden :-)

4 comments:

Hobbygåsa said...

Åh det øverste bildet var lekkert!! Ja, det er nok om å gjøre å prøve å glede seg over små ting,blir det litt lettere :-) Vi blir gode på det etterhvert har jeg følelsen av :-) Jeg burde vel vært ute og gravd ned noen løker jeg også, men jer er så lei at nabokattene graver de opp igjen. Men ingen løk, ingen blomster - ok, det er jo bare å sette igang egentlig. Ha en fortsatt fin søndag!

Sylvia said...

Høsten er MIN årstid. Jeg er nemlig litt lat, og det er den årstiden man slipper å gjøre noe. jeg setter ikke ned løk engang.
Men å sitte inne med tente stearinlys, varm te og et håndarbeid, det er lykke det! Og det er faktisk hyggelig med en liten gåtur, og se alle fargene som naturen har, for så å gå innendørs og gjøre alt det jeg nevnte først.
Ha en deilig uke!

Anonymous said...

Høst <3
Kanne

Rebecca said...

I love those Queen of the Night tulips. I planted them at an old apartment and they were still coming back years after I left.