20 September, 2007

Bainbridge scarf


Jeg bare måtte prøve å strikke Bainbridge skjerfet. Og etter et skjerf, bare måtte jeg strikke et til. Jeg har brukt Noro Silk Garden, farge nr. 211 på begge to. Jeg la opp 100 masker på pinne 4,5, og det gikk med ca. 30 gram garn. I ettertid ser jeg at jeg kanskje skulle lagt opp noen flere masker. Det rekker akkurat til å legge skjerfet slik det skal, men ikke noe mer. Oppskriften finner du på denne linken i Pepperknit bloggen.I just had to knit the Bainbridge scarf. After I had knitted one scarf, I just had to knit one more. I’ve used Noro Silk Garden, colour no. 211 on both. I cast on 100 stitches, knitting needles 4,5 mm, and I used about 30 grams of yarn. I see that I could probably have cast on more stitches. These scarves are long enough to put around the neck like you are supposed to, but no more than that. You can find the pattern on this link at the Pepperknit blog.Jeg har nevnt tidligere at tomatplantene mine var en katastrofe i år. På en tur langs fjæra nå i september, så jeg plutselig disse tomatplantene. Der sto disse forholdsvis kraftige tomatpluggene i nordavind, sjøsprøyt og i karrig grunnforhold. Ærlig talt, jeg tror mine planter er for bortskjemt jeg. Neste år tømmer jeg bare en bøtte sand over dem ;-)

I’ve mentioned earlier that my tomato plants have been a disappointment this year. On a walk along the shore a week ago, I suddenly spotted the tomato plants on the picture above. These pretty sturdy tomato plants were standing in the cold wind from the north, near salt water, in “soil” that can not contain much. I now do believe that my tomato plants are too spoiled. Next year I’ll just pour a bucket of sand over them ;-)

13 comments:

Anonymous said...

Jammen då veit eg det.. ;) Har sett på det skjerfet ei stund, og lurt på om det var nok med 50 gr Noro.. Fekk jo eit slikt fint nøste i posten her for ei stund sida.. *kremt* ;D

Det vart kjempefint!! No er du godt rusta når kulda setter inn :)

Pinneguri said...

He, he, jeg syns vel egentlig ikke det var særlig kraft i disse strandtomatene, jeg da? Men hvordan har de kommet dit? Kanskje enda et tegn på den globale oppvarmingen ;)

Hilde C. said...

Bea: Takk, og lykke til med Bainbridgen :-)

Blåggdama: Med tanke på plasseringen og hvilken måned vi er i, mener jeg fremdeles at det er kraftige fine plugger dette her. Det er selvfølgelig mulig at det at jeg er så imponert over dem også sier endel om hvordan mine egne så ut i vår... Hvordan de har havnet der? Noen har vel hatt piknik på stranda, og lagt igjen noe av matpakka?

HPNY KNITS said...

very funny about the tomato!
I love those scarves! they look great in Noro!

Hobbygåsa said...

Stilige skjerf! Jeg har akkurat 38 gr rest av et deilig garn... Herlig med de tomatplantene, tenk at vi diller og duller med plantene etter alle kunstens regler og så takler de slike levevilkår!

Rebecca said...

What a pretty scarf! Isn't it funny how plants are so healthy when they just grow there. One year I had sunflowers that just grew whereever and even after I moved them they grew so well.

@afjo72 said...

Hei, hei! Så søte skjerf du har laget. De så myke og gode ut. :o)

Hvordan tomatplantene dine har sett ut tør jeg ikke tenke på.... *fnise*

Ha en flott helg!! :o)

Anlen said...

Så fine skjerf! Og eg syns det er veldig dårlig gjort at tomatplanter skal oppføre seg slik! Tenk å stå der og vise seg fram, når du har strevd med bortskjemte planter heime;)

9na said...

Hei så fine skjerf da, lurer på om jeg skal prøve?? Og urettferdig med de tomatplantene da, det er sikkert sånnne råtøffe planter som ikke lager gode tomater ;) men bare ser tøffe ut...

Anonymous said...

Har visst v�rt litt "utenfor" i bloggverden i det siste... Har jo h�rt snakk om dette Bainbridge-skjerfet, men egentlig aldri sett p� hva som var spesielt med det.... Men n� ser jeg jo det, og det er jo kjempefint! Absolutt noe som g�r an � hekle ogs� :O) Noro-garnet passet kjempegodt til skjerfene.
God helg!

Marie said...

Her oppdaga eg ein ny blogg! Masse fint! Koseleg å lesa om hesten med føll, hehe. Nå skal verken bjørka eller eksosrøyret frysa i vinter ser eg... Flott skjerf!

Candy Schultz said...

My tomato plants did poorly this year also. I don't think a bucket of sand is the answer LOL.

The scarves are very clever and beautiful.

Anonymous said...

Heia! Smart å bruke Silkgarden på denne ( må prøve ). Her var det mye delikat strikk , og artige ting siden sist Hilde!! Har vært så dårlig på å besøke blogger, men nå måtte jeg bare innom deg for å ønske en god helg! Klem Grete