16 June, 2010

Trekk til uteputer / Cushion covers


Jeg har lenge gått og irritert meg over stolputene til utemøblene. Det går ikke an å ta av trekket for å vaske dem, og putene er for store til at jeg får dem i vaskemaskinen. Etter hvert ser de ganske miserable ut. Løsningen har alltid vært å stadig kjøpe nye puter. Det er jeg lei av, så jeg fant ut at det var på tide å gjøre noe med saken. Jeg fant ut at å sy avtakbare trekk som kan vaskes måtte være løsningen. Jeg hadde mye lin liggende, og siden jeg også er evig forelsket i lin, så var det ikke vanskelig å velge stoff. Jeg fant også ut at jeg ville ha puter med to sider, en rød og en naturfarget, så kan jeg bare snu dem etter humør.Når jeg nå først skulle sy egne trekk, så kunne jeg jo tilpasse dem akkurat som jeg ville, også med hensyn til litt pynt. Inspirert av Ravenhills vimpler, fant jeg dekoren til den ene siden. Jeg klippet ut mønster i papir, og malte med tekstilmaling. Til den andre siden av putene klippet jeg ut bokstaver som maler til malingen. Tekstilmalingen er fiksert med strykejern, så de kan altså vaskes. De kommer nok til å bli bleke i sola etter hvert, men de kan jo få et enda lenger liv ved at jeg kan farge dem i vaskemaskinen når den tiden kommer. Nederst sydde jeg på biter av borrelås for at de skal sitte pent på plass :-)For a long time now, I've been irritated by the fact that the outdoor cushions can't be washed. We end up buying new cushions every season. I decided to sew cushion covers that can be washed when needed. When the covers become bleached by the sun, I can dye them in the washing machine to give them a longer life. On the bottom of the covers I sewed on some Velcro to make the covers stay in place.
Inspired by Ravenhill's garland, I cut out patterns in paper. Then I used fabric paint that I fixated so that the covers are washable. On the other side, I cut out letters for the same purpose. With one red side, and one grey side, I can just turn them when I want to :-)

10 comments:

♥ Gamleheksa ♥ said...

Du store min tid, så flotte!!!! Særlig det med to farger likte jeg godt. Kos deg i solen :)

Monstermønster said...

Oioioi! S[ originalt og utrolig stilig!

Pernilla said...

Dete var en god idè!
Jeg akkurat de samme putene som du har og syns att det du funnet på gav dem et godt lyft.

Pernilla

ANNEPÅLANDET said...

Så smart - og morsomt!
Jeg fant trekk med glidelås for noen år siden - men de var jo bare kjedelig stripete. Mye gøyere med bokstaver. "Sitt stille" tror jeg det måtte stått på våre... :)
Ha en fin torsdag!

siddisisalou said...

For en god idè, og så fint som det ble !

marit said...

Lurt! Skikkelig fine. Håper du får mange fine dager å benytte dem på :-)

Beatemor said...

Wow - de ble aldeles nydelig. Digger de tekstene du har skrevet på :-) Ha en fin sommer!

Eva said...

Kult! :)

Hilde C. said...

Tusen takk for hyggelige kommentarer :-)

karna said...

Så tøffe!!!